Sekejap aje dah 1/3rd through the Ramadhan month kan. In another 10 days, mulalah lagu2 Raya berkumandang kat radio kan. Dulu I selalu dengar Era online bila bulan puasa sbb nak dengar lagu raya but bila dah ada cd lagu raya ni, cd tu aje lah yang I pasang bila tengah mabuk kepayang nak rasa bahang hari raya🙂. The Other Half pun dah tau kalau nak dekat2 Raya, memang sape pun tak boleh play any other music except Raya songs, hehehehe. The Little Misses pun tau yang bila Mummy dah start pasang lagu Raya tu, maksudnya Raya memang dah nak dekat lah🙂. I pun sekarang ni tengah pilih lagu raya yang paling senang for The Little Misses and The Other half to hafal so they can sing it for the blog. Miss 10 kata dia nak sangat2 belajar nyanyi lagu raya, wahahaha…… Tunggu aje lah ye the comedy video ni nanti, sure nya lah you all akan gelak mengekek2 di malam Raya nanti, hikhikhikhik….

Malam ni as usual I just recycled the same old same old kuih for Iftar. We had paratha puffs and nutella scrolls. I’d rather make kuih yang The Little Misses and The Other Half gerenti makan instead of buat something yang I was2 diaorang akan makan, hehehe. Like tonite, memang habis langsai the kuih sebab memang diaorang suka. I teringin nak buat kuih kaswi, tepung pelita, tepung gomak..tapi rasanya yang makan nanti hanya I and maybe The Other Half a bit. So, baiklah I buat nutella scrolls, kuih keria and paratha puffs hari2 kan sampai nak termuntah diaorang makan, hehehe….

And our main meal tonite pun recycled from last week. Ini leftover from last week, fettucine bolognaise. I altered it into pasta bake by adding white sauce to the pasta mixture and grated cheese on top. So, jadi lah fettucine bake🙂.

DSCF6929

DSCF6932

Kalau I tak recycled our dinners, nanti terbuang aje jadi makanan the worms. Tak baik kan membazir bulan puasa ni, hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: