Miss 5 was so excited to see me when I picked them up from school today. Masuk2 aje kereta she straightaway said, “Mummy, I’m still fasting now! I didn’t eat my lunch at all and I’m not even hungry!” Punyalah sukanya dia tadi. Every day during Ramadhan ni, I bekalkan dia lunch aje and told her, kalau dia lapar, she can eat masa lunch. Kalau dia nak, she doesn’t have to eat and continue fasting until she comes home. So, tadi dia sikitnya excited sebab she didn’t have anything to eat masa lunch and terus tak makan nor minum until berbuka tadi. But it wasn’t a real fast sebab pagi tadi dia tak sahur tapi sarapan, hehehe. Esok dia kata dia nak sahur, nak bangun dengan we all at 4.30 pagi, we’ll see whether she can wake up or not🙂.

Tadi I nearly nak menitiskan air mata sebab we had a small crisis. We couldn’t find our cds of lagu raya (well, my cds, not ours, hehehe)! I thought I had them on my computer because they were on it last year but tadi cari kat ‘my music’ tak jumpa. Then cari kat all the cd cases, tak jumpa jugak. Dah nak menitik dah air mata I masa tu sebab macam mana nak rasa aura hari raya kalau takde lagu raya kan. Even The Little Misses pun tolong cari kan sebab diaorang tengok Mummy dah sedih semacam aje, even though they had no idea what the cds look like, hahahaha. Sayang jugak anak2 I tu dengan I ye🙂. After semua drawers kena selongkar, baru lah jumpa the cds, happy terus I sebab dapat nyanyi lagu raya this year🙂. Tak best lah kalau nak buat tart nenas nanti tanpa lagu raya kan. Yang syiok nya, sambil buat biskut raya, sambil dengar lagu raya, baru lah bertambah2 sedapnya biskut raya tu, wehehehehe…… (mana punya ajaran sesat lah ni😉).

Anyway, for Iftar hari ni, Miss 5 requested (ye lah, sebab first day kan ‘pose’ penuh) kuih keria (again!) and nutella scrolls (again!). I dah naik muka tengok kuih yang sama aje but The Little Misses and The Other Half still makan beria2 lagi. Memang lah diaorang ni, tak muak agaknya ye. But tadi The Other Half dah bisik2 kata dia dah teringin nak makan buah melaka again. Ish, nasib baik lah I memang tau buat keria, buah melaka and lopes ni so senang hati I dengar, hahahaha….

And for main meal, we had fish, calamari and chips with raw veges. I bought ling fish fillet today, first time I tried buat battered fish guna ikan ling ni. It was a really really tasty fish. Even The Other Half said, it was the best battered fish he’s ever tasted (kembang semangkuk sekejap, hehehe). Ye lah, sebab ling fish ni New Zealand mari (tanah kelahiran nya kan) so tu yang dia rasa sedap sgt2 agaknya, hehehe. Nostalgia zaman budak2 makan fish n chips dulu kot😉.

DSCF6936

our berbuka dish, fish n chips…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: