Dah 12 hari berpuasa, baru lah Miss 5 dapat puasa penuh, Alhamdulillah… Pagi tadi masa we all kejut dia bangun sahur, terus meloncat dia dari katil sebab so excited nak makan sahur, hehehe. Miss 10 dah muka tak larat nak bangun pagi dengan tak boleh bukak mata tu tapi Miss 5 sebab first time, segar bugar muka dia🙂. But I still bekalkan dia banana n bread at school tadi sebab mana lah tau kan, tetiba dia sakit perut sangat nak makan masa lunch tadi. But when I picked them up today, she told me, “you don’t have to give me snack next time Mummy because I don’t think I’ll eat any more! I didn’t eat anything today so I think I’ll be able to fast everyday now!”🙂. Sikit nya confident ke dia cakap, hehehe. But The Other Half and I decided that we’ll still put a banana and a bottle of water just in case. Sebab I don’t want the school to have to call us kalau tetiba Miss 5 sakit perut and nak berbuka but takde makanan langsung for her. Kesian pulak kan…

Now both Little Misses dah start puasa, lagi lah I kena bekerja keras fikir nak buat kuih apa for iftar. Tadi, memang betul2 buntu nak masak kuih apa, pukul 5.15 pun belum start masak kuih lagi, pukul 6.01 dah nak berbuka! Main meals dah siap masak dlm oven tapi kuih yang pening, hehehe. I ended up making pikelets as our kuih. For the adults, I made banana pikelets (kalau bahasa orang kampung, lempeng pisang lah ye, hehehe) and for The Little Misses I made choc chips pikelets. Nasib baik lah pikelets ni senang gilers nak buat so by 5.45, dah siap, hahaha… Tomorrow another day to peningkan kepala nak fikir nak buat kuih apa🙂.

DSCF6939

And for main meal, I made savoury quiche and parmesan n rosemary buns. I letak sausages, onions, broccoli, carrots, capsicum dlm quiche tu. Bread rolls tu  I suruh my assistant the BM yang uli so easy peasy for me, tinggal shape n bake aje🙂. I letak the bread buns dlm muffin pans so cute aje lah bentuk nya.

DSCF6949

savoury quiche & parmesan n rosemary buns.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: