Dah 2 hari ni my bean counter buat perangai pelik, asik menghilangkan diri aje. I pun pelik lah jugak sebab jarang sangat2 dia buat perangai. Selalu nya klu hilang pun maybe for about an hour aje, pastu timbul balik. So pagi tadi, I pun pergilah menyiasat kemana lah menghilang nya my bean counter tu (sementara tunggu The Little Misses nak bersiap for school, sempat lagi tu I gi jadi PI🙂).

This is what I think happened. I went to the bean counter website and they said that this particular bean counter won’t work with heavy traffic. Selama2 ni dia ok aje tak hilang2 sebab tak ramai yang datang ‘rumah’ I sekali gus. But since I buat pertandingan pengunjung bertuah, terus rumah I kena serbu ramai2 at one time and terus demam lah my bean counter sebab tak boleh nak kira banyak2. Ye lah, selama ni dia cuma kira from 1 to maybe up to 15 visitors aje at a time. Sekali tetiba dia kena kira sampai 20 lebih, terus jammed lah ‘otak’ dia, hehehe… Tu lah, dulu suruh belajar mengira sampai nombor seratus, bean counter tu asik tuang kelas aje. Hah, kan sekarang dah padan muka dia, bila kena kira angka tinggi2 sikit aje, dah panas otak dia, hehehehe…

So, disebabkan heavy traffic ni, I had to change my counter so hopefully tak lah jammed lagi. And unfortunately, the only way for me to do it is by changing the counter to ‘unique visit’ counter. Kiranya kalau you refresh the page banyak2 kali pun, the number won’t change. You kena keluar and masuk balik my blog baru number tu bertukar, hehehe. Sebab kalau I tak buat macam ni, my bean counter akan jammed again and akan hilang lagi which is so annoying for me and for you kan🙂. And kalau asik hilang aje, susah lah nak sampai ke that lucky number, betul tak! And makin ramai lah yang akan mengamuk dengan I nanti, hehehe….

(psst.. The Other Half pun tension sebab sekarang ni dia tak dapat nak tekan refresh button tu to get to that lucky number, hehehehe…)

Hari ni Miss 5 had to break her fast at school. Dia kata she was so thirsty hari ni sebab they had to play sport and hari ni was quite sunny as well. I tanya dia, dia makan tak at school, dia kata dia tak lapar cuma thirsty sangat2🙂. I said to her, it’s ok for her to drink sebab she’s still learning. Nasib baik lah I bekalkan dia air, kalau tak, terpaksalah dia minum air paip, hehehehe..

Malam ni takde gambar dinner sebab I malas sgt2 nak ambil gambar. We all makan nasi with sup sayur, sambal ikan and telur goreng. Malas betul I nak masak sebab it was such a busy day hari ni.

Layan aje lah gambar Miss 5….

DSCF6958

Dia cukup suka kalau I letak gambar dia kat my blog, tak tau lah apsal, hehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: