To the lucky winners yang dah emailed me the proofs, thank you very much. Nanti I reply to your emails ye when life’s a bit less hectic. And to the other winners with the proof of the lucky number, you have until esok pagi ye to send me the emails. I nak kena buat head count cepat2 berapa ramai yang dapat the lucky number sebab senang for me to calculate berapa besar poket I akan rabak, wakakakaka…..Kiranya poket I and poket The Other Half lah sekali bersama2 rabak sebab we all guna joint bank account kan, hehehehe. Nasib baik lah I ni jenis terer menyopping for interesting things that’s not that expensive so The Other Half boleh tarik nafas lega🙂.

The Othe Half bagi suggestion semalam for me to buy different things for the winners and buat cabutan bertuah. But there’s a twist to it… Dia kata, all the winners kena gi jumpa I masa I balik M’sia December nanti and then I letak all the gifts in a big box and pandai2 lah you all seluk dalam box tu untuk dapat the gifts. Memang lucky draw lah kan. Best jugak kan suggestion The Other Half ni, sambil tu boleh lah kita berjumpa and beramah mesra, hehehehe….. I said to him, kalau I buat perjumpaan tu masa kenduri kawin my adik, adalah karang 1 khemah nanti sure havoc bising giler dengan all the winners beramai2 seluk kotak mengalahkan kumpulan kompang pulak nanti🙂. Kesian pulak kat pengantin kan, tetamu ramai datang nak jumpa I bukan nak jumpa pengantin. Nanti I lagi glemer dr pengantin, wahkahkahkah😛. So, amacam winners, nak tak ikut suggestion The Other Half?🙂.

Hari ni Miss 5 and her class buat excursion to a farm. Pagi tadi dia bangun sahur and I tanya lah dia, dia nak puasa ke since she’ll be going to the farm. Dia kata, dia tak tau whether dia larat ke tak puasa masa excursion tu but she wants to try. So, I told her yang I’ll bekalkan dia a drink and a banana to take to the excursion, so kalau dia haus and lapar sebab jalan banyak at the farm, she can buka puasa. And tadi masa I picked them up from school, Miss 5 kata she was so thirsty at the farm so dia terpaksa buka puasa, hehehe. I think most of her friends pun tak puasa hari ni sebab of the excursion. Oh by the way, Miss 5 said to us just now, “It’s going to be October real soon and I’m not going to be 5 anymore!” I guess I have to start calling her Miss soon-to-be-6 lah kan🙂.

Malam ni I masak nasi and lauk pauk for Iftar. But bukan lauk pauk glemer pun, lauk pauk kampung aje sebab I yang teringin nak makan. The Other Half tadi habiskan lah jugak nasi n lauk dia but wasn’t in awe with the dishes, hehehe. I kan orang kampung, The Other Half kan kenan indian when it comes to lauk ni🙂.

DSCF6994

I masak ikan goreng masak taucu, ikan goreng, telur goreng and masak lemak sayur. Miss 5 makan dengan tangan tadi you, siap bertambah2 lagi tu! Agaknya sedap betul dia makan dengan tangan, terasa sungguh kenikmatan nya kan. Siap mintak nasi n lauk lagi🙂. Miss 10 and The Other Half macam muka terpaksa aje nak menghabiskan nasi, hehehe.

DSCF6993

Ini pulak kuih malas I. Kaya on grilled buns and red bean puffs. I dah berapa hari cari pau kacang merah kat kedai tapi tak jumpa sebab dah habis stock. Nak buat pau sendiri, sikit nya malas ke so I just guna puff pastry and letak inti kacang merah (Bagus mari you :-)) dalam nya. The Little Misses really love them!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: