1 more week to Eid and I still have loads of cookies to bake (cita2 nak buat banyak but tak tau kesampaian ke tak :-)). I’ve finally made my tart nenas yesterday morning and it was so good to finally feel like I can sambut raya sebab tart nenas dah siap, hehehe. But I buat 1 adunan aje so tak lah dapat banyak sangat and malam tadi Miss 5 dah makan 5 biji in 1 go! Ahhhhh, nampak gayanya tak sempat lah nak hidang untuk Raya nanti kalau tiap2 malam dia makan 5 biji, hehehehe…. (dia makan 5 biji, I pun makan jugak so memang lah tak sempat). The Other Half suruh I buat lagi but jem nenas pulak dah tinggal sikit and malas betul I nak buat jem lagi. Takpelah, I’ll make another batch masa school holidays end of September nanti kalau still tak puas makan. Esok ingat nak buat some more cookies but we’ll see rajin ke tak….

After dah nak habis Ramadhan, baru lah I ter rajin buat kuih ketayap which is one of The Other Half’s favourite kuih melayu. Biar lambat asal buat jugak kan😉. Padahal bukannya susah sangat and ambil masa lama sgt nak buat, hehehe. And then I buat kulit ketayap tu lebih sikit so The Little Misses makan dengan susu pekat, macam makan lempeng dengan susu pekat lah which is so so so nice, yummm…..🙂. And I also made curry puffs sebab Miss 10 suka makan ni.

DSCF6999

For main meal pulaknya I buat fusion dinner, seafood pasta with shiitake mushroom. I guna crab meat, fish fillet, squid rings, prawns and mussels for the seafood mix. I also added fresh tomato to the pasta mix so adalah colour sikit. The shiitake mushroom makes the pasta taste a bit different than normal but not too overpowering which makes it so sedap🙂. The Other Half tambah 3 kali so I guess sedap lah kan, wehehehe….

DSCF7001

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: