I’ve finally made my final biskut Raya so esok boleh lah nak tayang kat blog ni, hehehe. Dalam banyak2 kuih I (lerr, bukannya banyak pun, wehehehe), cuma 1 aje yang savoury, yang lain semua manis! I really miss all the savoury kuih raya pulak tetiba, like kerepek bawang, kerepek keladi, kuih siput😦. Kerepek bawang tu memang sampai bila pun I tak kan buat rasanya sebab it looks so leceh and memerlukan kesabaran yang banyak (which I sorely lack😉). Bila balik M’sia aje baru I makan, nasib baik lah sekarang ni senang nak dapat, bukan musim Raya pun boleh dapat. Kerepek keladi tu mengingatkan I kat zaman budak2 dulu sebab my Arwah nenek mesti buat and memang sedap, tak boleh berhenti kalau dah start🙂. Kuih siput tu pulaknya I rasa I boleh buat tapi rasanya akan jadi siput babi kut bukan siput halus2 kalau I yg buat (sebab kenan cookies saiz Mat Saleh kan, hehehe) and rasanya tak sempat kut nak buat sebelum Raya ni, hahaha….. The only biskut yang I buat yang I rasa memerlukan kesabaran lebih sikit was the tart nenas, yang lain tu jenis tinggal bulat2 kan and bakar aje, memang dasar nak cari jalan yang paling senang kan😉.

And since I’m still in my malas mode untuk masak2 for iftar, I made maggi goreng tonite, yeay!!! Hahahaha…. Kuih pulak I buat curry puffs and spring rolls. Inti for the puffs and spring rolls memang dah ada dlm fridge so tinggal keluarkan puff pastry and spring roll pastry, terus jadi 2 kuih, memang tersangat lah senang nya🙂. But since I kesian tengok maggi goreng tu lonely aje, I goreng kan lah telur, chicken nuggets and keropok untuk di makan dengan maggi goreng tu. Pastu bila dah hiasa dengan ccoriander leaves and cili potong, terus jadi maggi goreng versi posh sikit kan…😉.

 DSCF7011

By the way, I tak sempat lah nak meronda malam ni nak kutip kad2 raya yang teman2 bloggers sudi berikan kat I. InsyaAllah, esok malam I gi ronda lagi so nanti I gantung ok!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: