Hari ni baru boleh di panggil Spring weather, it went up to 20+ C hari ni so tetiba berkobar2 semangat we all nak bercucuk tanam in this Spring weather. Bila Winter aje, all our plants went into hibernation, hidup segan mati tak mau. So, we decided to buy some more new plants untuk our mini ‘kebun’🙂. After The Other Half got back from Sydney tengah hari tadi, we all pun dengan semangat waja pergi lah memborong kat Bunnings, dapat lah we all rembat a few tanaman🙂. But terlupa pulaknya nak ambik gambar the seedlings yang we all beli tadi, sebab busy bercucuk tanam and then penat terus, hehehe. But I managed to snap some photos of the Bunnings here, ini pun ambik gambar curi2 sebab ye lah kan, takut tetiba kena halau dek pekerja2 kat situ sebab ambik gambar pokok2 diaorang, malu lah I kan, hehehe.

We didn’t buy that much anyway, cuma beli watermelon, thai chili, chili api and tomato seedlings and some flowers for The Little Misses to plant.

Inilah pemandangan kat slaah satu nurseries kat sini. Nurseries tanaman tau, bukan nurseries yang penuh dgn budak2 tu, wahahahaha😉.

014 

015

Macam2 plants and seedilings ada, memang dekat 2 jam we all melepak kat Bunnings tadi. nasib baik lah ada playground dlm Bunnings ni, so tak lah boring gilers The Little Misses tunggu Daddy and Mummy pilih barang2…

016 

021

Ish, minah dua orang ni, sentiasa ada kat mana2, hehehe😉

018

Segala macam seedlings ada, from sayur to buah to bunga.

022

I rasa tadi macam nak angkut aje semua pokok2 lavenders ni bawak balik rumah sebab cantik gilers bila tengok banyak2 mcm ni. Nasib baik lah pokok lavender seketulkat rumah I ni dah mula berbunga, so tak jadi I angkut anything. Esok bila free, I ambik gambar our lone lavender plant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: