Mentang2lah public holiday, ter rajin pulak hari ni nak buat another N3🙂. Tapi not about food lah ye, sebab I malas masak malam ni. We spent the whole morning hari ni melepak2 merehatkan diri kat rumah aje until lah around 1.30 when suddenly The Other half kata, “Let’s go for a drive to Lesmurdie National Park. They’ve got a nice trail and a waterfall there.” Pastu we all pun kelam kabut buat toasted cheese sandwich to take for a picnic lunch there and then off we went. We all ni kadang2 memang tak plan langsung buat benda2 macam ni, tetiba aje angkut the kids terus keluar, hehehe. Tapi slalunya pun pergi tempat2 yg dekat2 aje so tu yang tak payah planned bagai.

This park is only about half an hour drive aje pun from our house but dah bertahun duk sini, baru first time we all sampai tempat ni🙂. So, layan aje lah ye gambar2 yang we all ambik tadi. The weather was quite windy and it was on the hills so memang sejuk lah sikit. Penat lah jugak we all turun naik bukit tadi walking/hiking for about an hour, kiranya tak payah lah I exercise lagi for the next few days, hehehehe… Lepas puasa ni, asik non stop eating aje, tension I. Dah lah nak balik M’sia December ni, so nak lah balik dgn badan still slim lagi kan :-)….

DSCF7136

Baru aje jalan beberapa langkah, dah buat sessi bergambar…

P9280869

Our house is way somewhere down there🙂.

P9280862

Miss 10 took this 2 photos of the waterfall and the scenery. Tapi tak boleh pergi dekat pun ke waterfall tu sebab of health & safety reasons.

DSCF7157

Bila dah penat berjalan turun naik bukit, berpicnic lah sekejap…

DSCF7168

Nasib baik lah tak tergolek our camera. The Other Half cuma tenggek kan atas boulder aje…

DSCF7174

These are some of the wild flowers/bushes kat park ni.

DSCF7182

Tiada gunung terlalu tinggi, buat kami daki di siang hari……….. lebih kurang macam bukit kat M’sia aje kan🙂.

Bila balik rumah, dah nak dekat pukul 5 so tu yang tak larat nak masak dinner sebab penat wehhh….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: