Penatnya 2 hari ni mengemas rumah inside and out for the inspection tomorrow. Mak mertua nak datang pun tak seteruk ni I kemas, hehehe. I guess Mak Mertua cuma boleh jeling aje kalau rumah I tak sekemas or sebersih her standard kan (and I just jeling dia aje balik, wehehehe), but the property agent will write a bad report kalau rumah ni tak bersih and tak kemas which is not good lah for us. I nak lah our report ‘card’ dapat A+ setiap masa kan, baru lah best, hehehe…. Nak kata spotless tu tak lah sebab rumah ni pun bukannya spotless when we first moved here but memang lebih kemas and lebih bersinar2 lah dari normal, hahahaha….

But dalam sibuk2 mengemas rumah tu pun sempat jugak lah we all pergi painting sebab kesian kat Miss 10, dah 2 minggu dia tak berkesempatan nak mengasah bakat painting dia. And since today Morley Galleria was open on a Sunday, we all pun pergilah sambil painting sambil shopping. Iye Tuan2 and Puan2, kat Perth ni mana ada Sunday trading! So, kalau a shopping complex tu di buka once in a blue moon on a Sunday, kira dah macam gah and best giler lah, memang berpusu2 lah orang membanjiri shopping complex tu, hahahaha. And selalunya ada lah a few extra ‘shows’ happening at the mall which was what happened today.

Dapatlah The Little Misses bermain2 dengan ular masa kat the mall tadi…

IMG_0721

IMG_0725

Budak dua orang ni perasan berani sekejap, hehehe… Miss very-soon-to-be-6 ni selalunya berani lagi compared to Miss 10 tapi tadi dia geli sikit pulak bila the ular was around her neck🙂. If you all nak tau, rambut Miss very-soon-to-be-6 tu I tak brush sebelum pergi keluar tadi tapi sebab memang dah naturally curly, tak lah nampak sangat kusut masai nya. One of the good things of having a naturally curly hair especially bila Mummy dia malas nak sikat, hehehehe…

DSCF7225

Ini pulak our dinner tonite. The Other Half dah rindu nak makan kari daging so inilah lauk we all malam ni….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: