Malas nya nak masuk ofis balik after cuti berhari2 since minggu lepas. But esok The Little Misses dah start sekolah so I pun kena lah start keje balik kan, hehehe. I tanya The Other Half, boleh tak I nak jadi Lady of Leisure again. Dia kata boleh aje tapi ada syarat2 nya. Lepas dia huraikan syarat2nya (which is not much pun), terus tak jadi pulak I nak jadi Lady of Leisure ni. Apa syarat2nya? Adalah, hehehehe…..😉.

This will be The Little Misses’ last term at school for this year but they’ll be going to school for 8 weeks aje this term pun sebab the final 2 weeks of term, The Little Misses will ponteng sekolah dek bercuti. Macam sekolah Mak Bapak diaorang aje kan mandai2 cuti panjang, hahahaha… Apa nak buat, dah kampung jauh so kadang2 terpaksalah ponteng sekolah kan😉.

And for dinner pulak, smoked salmon from semalam still ada lagi and the easiest thing to use up the smoked salmon would be in sushi. But I terlupa pulak nak beli nori sheets tadi untuk buat sushi gulung, yang tinggal cuma 3 keping aje, mana lah cukup kan untuk balut 2 cawan beras. Then The Other Half kata kita buat sushi cake aje which is square sushi. But I takde acuan yang betul so tak lah jadi betul2 square and tak mampat. Bila tak mampat/padat, bila potong tak cantik lah.

DSCF7304

And then I buat sushi balls and drape the nori pieces on the omelet. Jadi lah kan sikit2 bentuk nya, hehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: