Whose culture?

The Little Misses’ school will be having a “Multicultural Food Festival” in a few weeks time and we were given a note from school saying that it’s a fundraising event as well. Kat dalam note pun tertera, ‘We would appreciate if you supported the College by cooking and donating a popular cultural dish from your country of origin’. So Miss 6 said to me, “You have to cook something Mummy and take it to school but even though we’ve donated the food, we still have to pay for other food! It’s not free!”😀 Wouldn’t it be nice if we can get free food after we’ve donated some food, hehehe….

The question now is, since I’m the head cook in this household, it has to be food from my culture lah ye? Hmmm….popular food….. So many food comes to my mind, from nasi lemak to mee goreng to mee kari to roti canai to karipap to roti jala and kari ayam to nasi impit and kuah kacang or rendang ayam🙂. Ini baru sikit aje kan, hehehehe. But one problem remains, kalau nak donate food untuk event macam ni, kenalah buat banyak2 kan! I ni memang tak tau nak masak untuk ramai orang sebab family I kecik aje and I pun bukannya selalu buat jamuan jemput berpuluh2 orang kat rumah ni, hehehe….. But the biggest problem is kemalasan yang surenya akan melanda bila dah dekat2 that day nanti, wahahahaha…. Awal2 macam ni memang excited konon macam2 yang I nak masak for that day but believe me, bila dah dekat nanti, I’ll get so ‘malas and kecut’ to make all the fancy dishes and then will end up just baking cakes or making mee goreng aje, hahahahaha….. I ni sebenarnya seriau nak donate food ni. Kalau I donate food and orang tak pandang and tak nak beli my food langsung, it’ll make me so so sad sebab nampak sangat nanti yang makanan I tak menggiurkan. Takkan lah I nak paksa The Little Misses and The Other Half beli all my food kan just to make me feel happy, hahahaha.

Kan best kalau The Other Half yang head cook kat rumah ni, so bagi dia yang pening pikirkan apa popular food from his culture yang he can donate ;-D. Rasanya kalau I suruh dia cook something, mau nanti, dia pergi derma sausages aje for other people to cook at the event, hehehehe….

But as usual, dinner malam ni (like every other day), I lah yang tukang masak nya. For everyone else I made crumbed pan-fried fish and chips and veges. And for me I made nasi goreng cili api (don’t worry, cuma 3 biji cili api aje I letak🙂) and makan dengan pan fried fish and veges. Itu pun sebab nak habiskan nasi yang berlebih from the other night sebelum basi. I malas nak sumbat nasi tu dalam freezer sebab sikit sangat2, tak berbaloi nak sumbat🙂. And jagung tu pulak I ter rebus lama sangat2 (sebab sebok bergayut kat talipon) so jadi kecut terus, hehehe.

DSCF7375

Mat Saleh and anak2 mat saleh nya food…

DSCF7380

Minah Jawa nya food….

One Response to “Whose culture?”

  1. lemongrass Says:

    Ara,
    jom kita sama2 makan nasi goreng. Memang lagi sedap kan dr food yg lagi satu tu, hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: