Neighbours and drivers

We have a neighbour who lives opposite our house across the road who loves to play his drums from 8.30 at night till 10+ every night and sometimes longer when he’s pretending to be the Metallica drummer. He thinks he’s good which I kind of agree with (tak lah bagus sangat but banding dengan I, memang lah teramat lah bagusnya, hehehe) But… Kalau tiap2 malam main beat yang sama and then so loud pulak tu, his best fan pun surenya akan naik jelak, betul tak? Even The Little Misses yang tidur in the back room, not facing his house at all pun mengadu tak boleh tidur kadang2 sebab his drumming is too loud! Sometimes, I rasa nak aje pergi knock on his door and complain suruh dia tone it down a bit, geram betul!!!!! Kesian betul sape2 yang duduk betul2 bersebelahan dgn drummer ni, sure every night mengeluh bingit telinga. I hope takde lah babies or toddlers who live around there…. I said to The Other Half, maybe every morning very early, we can turn on the lawnmowers dekat2 bilik tidur dia so baru dia tau what noisy is! Hehehehe…. Memang takde semangat kejiranan langsung lah I ni🙂. If he can be noisy at night, kitaorang pun can be noisy early in the morning lah kan, ada aci tak?😀

And we also have a neighbour belakang rumah we all yang suka jemur kain kat luar at night time. You want to know how I know? Sebab my PC area mengadap the back windows and the back sliding doors and selalunya we all terlupa/termalas nak tutup the blinds on the sliding doors and windows. And a few nights, bila tengah lepak2 men surfing the net, suddenly I can see this light bobbing up and down kat belakang pagar we all. Mula2 tu terkejut jugak lah… Ye lah kan, malam2 tetiba ada lampu bergerak2 kat pagar, hehehe. Then bila di ‘intai’, rupa2nya the light is attached to a headband (macam yang miners selalu pakai tu lah) around this guy’s head and dia tengah menjemur kain, wakakakaka…. Nasib baik belum sempat dial 000 lagi sebab ingat penyamun, phew… ;-D. Kesian dia kan, takde lampu kat belakang rumah dia tu. I pun selalu jugak sidai baju malam2 kat ampaian but ada 1 outdoor lampu kat that area so tak lah takut keluar sorang2, hehehe….

Itu cerita pasal neighbours, now nak cerita pasal drivers pulak. Hari2 nak pergi kerja, I have to drive through the Curtin Uni area. Kalau masa Uni holidays, seronok betul I drive sebab laju aje and tak penat mulut I menyumpah. Tapi bila tengah uni terms, tension selalu I dibuatnya. I rasalah kan, maybe ramai students kat Curtin tu yang hanya ada lesen kedai kopi kot. Especially the asian female drivers (I know I’m one of them but believe me, I’m not as bad as them, hahaha). Ramai giler students kat situ yang tak tau the road rules especially road rules around roundabout. Dah lah kat Curtin tu ada banyak roundabouts so pi lah baca buku the road rules next time before you drive. Ini, pakai masuk aje tak toleh kiri kanan macam Bapak dia punya roundabout aje! Pastu ada pulak tu yang sikit nya lama berenti nak tunggu masuk ke roundabout, macam tunggu orang bentang red carpet aje, hehehe… and I tau lah kat sini memang tak boleh speeding and I pun tak pernah speeding but come on…. It’s a 70 km/h zone so drive lah at that speed. Yang you pegi drive 55-60 aje tu buat apa! And then satu lagi I menyampah, jenis yang kalau driver berborak2 dengan passengers dia and mesti masa tengah borak tu pandang2 the passengers sampai kan bila the lights turn green pun diaorang tak sedar! Banyak lagi sebenar nay my grievance ni but cukup2lah dulu kan. Tu yang I kata, I tak boleh drive kat Malaysia sebab drive kat sini pun I geram sgt2 kadang, lagi lah nanti kalau drive kat M’sia, memang tak berenti lah agaknya mulut I mengomel, hahahahaha….

Kenapa I cerita panjang lebar malam ni? Sebab I takde gambar dinner yang I boleh tayangkan, hehehehe…. The Other Half takde malam ni so I makan leftovers and The Little Misses makan scrambled eggs and sausages and toast aje. Memang dasar pemalas😀.

Saje nak tayang gambar baju kurung sutera ijo I yang I suruh my Mak carikan dalam gerobok kat kampung. I know I know, masa ni I tengah tembam giler2 punya sebab baru kawin and senang hati takde worries, wahkahkahkahkah… And The Other Half tengah kurus giler2 sebab baru kahwin and makan hati dapat bini macam I, lagi lah wahkahkahkahkahkah… Takde lah, dia pun happy sebenarnya but memang dia kurus sgt2 masa tu🙂.

IMG_0012

So, you rasalah kan, baju kurung I ni dah kena makan moth ke belum agaknya?

4 Responses to “Neighbours and drivers”

  1. Kakda Says:

    eh eh kurusnya laling you berbeza dgn sekarang.

  2. lemongrass Says:

    Ara,
    bila makin tua, umur tu makin berkurang, hehehe. Tu yg sentiasa 17😛. Malam ni tak dengar pulak bunyi drum dia, sure gi keluar pergi nigthclub agaknya sbb esok wknd kan🙂.

    Kakda,
    Memang my hubby tu, badan dia skrg bagai di pam2 banding dgn dulu, hehehe…

  3. HAZEL Says:

    hai kak…

    suka tengok gambar nie..

  4. lemongrass Says:

    Hazel,
    hai🙂. Gamabr muda2 dulu banyak kenangan kan ;-)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: