Smiles anyone?

 IMG_0051       P6040241              

Some people say they have the same smile like The Other Half and some other people pulak kata they have my smile🙂. I guess both of us like to smile for the camera ye so tu yang no one can decide, hehehe…😉. But The Other Half kata Miss 6 smiles like him and Miss 10 smiles like me… Entah lah, I pun tak pandai nak tengok, hehehe. Yang I tau, selalu nya bila I tengok diaorang, lagi banyak tak macam I dari macam I, hihihihi…Alah, sebenar2 nya since both of them have both of our genes so tu yang kadang2 senyum macam I and kadang2 senyum macam The Other Half. Kalau The Little Misses senyum macam Brad Pitt kang ada pulak yang question their salah silah, wehehehe…

And I rasa the camera angle pun memainkan peranan besar jugak kan. Maybe kalau ambil gambar tu slightly from the right side, they look like me agaknya and maybe kalau ambil gambar tu slightly from the left side, maybe they look like The Other Half. Kalau ambil from front on, Miss 10 looks like anak chinese and Miss 6 looks like anak arab, muahahahaha…..

Psstt…. Another lazy dah of cooking dinner, tu yang tayang gambar entah hape2 and cerita merapu aje. We all makan instant noodles aje malam ni but konon nak bagi fancy sikit, makan dengan pan fried crumbed chicken breast (supermarket mari ye sebab Mummy tak kuasa nak masak, hehehe).

Oh ye.. another psstt.. The Other Half tak suka/merajuk I letak gambar we all last nite tu, sebab dia kata gambar tu nampak sangat yang dia ni geeky and nerdy. Tapi I dah terpost before dia nampak so I malas lah nak tukar gambar lain. Pastu, bila I bagitau semua orang kata dia sweet looking and not geeky, terus dia tak jadi merajuk. Wakakakakakka…..  Tersangat lah vain nya orang itu!

13 Responses to “Smiles anyone?”

  1. iaaini Says:

    Every morning mesti masuk sini kejap, baca your story mory. Dah addicted pulak🙂 Maybe because of your age same with me, jadinya jiwa tu sama lah kan hehehe

    Both of your kids so beautiful & sweet. Muka & senyum dia org sure ada jugak macam their mummy. Mesti bila besar nanti, ada jugak ambil sikit2 your habit. Like me, memang tak ikut langsung my mum, but bila dah makin berumur, dah terikut2 perangai my mum esp bab berleter kat anak2. Hahaha Ke mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi kan???🙂 Have a great day!

  2. aku la ros Says:

    so sweet both of them..

    bila la i ni nak ada anak ni.. hehehe.. camner nak ada anak.. calon pun tak ada lagi.. apatah lagi kawen.. hehehehe

  3. lemongrass Says:

    Rahmath,
    Tu lah kan I kata, depends on the angle, hehehe😉. Kalau I ni putih melepak, probably the resemblance lagi ketara kot🙂. Takpe, I pun takde boy so sama lah kita!

    Dr. N,
    Salam.. I 'm glad my entries make you smile once in a while, hehehe. Dah beberapa hari I malas sgt2 nak masak🙂.

    Ara,
    Memang betul you cakap. Both girls lagi takut dgn I dari their Dad, tu yg Miss 10 lagi rapat dgn Hubby sbb segala benda dia cerita kat Hubby🙂. Miss 6 kecik lagi kot so still lagi nak bergayut dgn I, hehehe…

    Iaaini,
    Hahaha…. samalah kita, memang kuat membebel mcm my Mak jugak. Dulu2 masa I kecik, I said to myself yg I tak nak bebel kat my kids. But skrg ni, tak boleh tahan lah, mesti membebel gak, wakakaka

    Ros,
    sabar sabar, hehehe… Mula2 kena cari pakwe dulu, pastu dah cintan cintun baru boleh pasang angan2, hehehe…

  4. My Life My World Says:

    Lemongrass , u guna B.M kat sini agak agak your other half faham tak u mengata dia. Heheheheh
    Anyway, both anak pompuan u kalau tak senyum pun tetap comel giler ya amat😉

  5. lemongrass Says:

    MyLifeMyWorld,
    Hehehehe… dia tak paham everything tp dia faham yg I bercakap pasal dia😀.Bila dia suruh I translate, pandai2 lah I 'translate' , wehehehe…

  6. HaSue Says:

    miss 10 tuh ala2 chinese pun ade..ala2 japanese pun ader..ke ala2 korea…ahehe..spesis tu laa kak..miss 6 more like ur other half..tp rambutnya tuh ikut akak eh?(org ckp pasal smile dia ckp pasal rambut lak)ehee

    apa2pun,ur girls so cute ada iras2 barbie doll..hehe

  7. lemongrass Says:

    Hasue,
    Miss 10 tu muka jawa mata sepet tp sbb kulit dia cerah,tu yg nmpk cina abis, hehehe. Miss 6 tu mmng arab2 mat saleh,hidung aje yg jawa lah, wehehehe..
    Barbie dolls, pinggang ramping dada bidang🙂

  8. Mat Gebu Says:

    Saya setuju, kalau tangkap gambar berlainan angle. wajah jadi lain sikit….pstt, kecoh tak kampung u dulu, bila LG dapat huby "oreng putehh"…hahahaha

  9. katak_78 Says:

    kalo lyn pegnen nanti..lyn nak tgk hari2 muka both of ur doters….so adorable….

  10. aramis2177 Says:

    salam akak,
    both ur daughters sangat laaa comei & adorablenye…..haaaiii..kalau duk mesia dh lama org amik jd modek nih!hehehhehehe……

  11. lemongrass Says:

    CikMat,
    Tu lah kan, angle camera tu memainkan peranan penting betul, tu sbb I kdg2 gemuk, kdg2 kurus dlm gambar, hehehe…
    1 kampung heboh you, jangan tak tau! wakakakaka…

    Lyn,
    Nasib baik lah muka anak2 I tak Mat Saleh sgt kan, so kalau kenan pun takpe, hehehe..

    Aramis,
    Klu duduk M'sia, dah kaya Mummy n Daddy jadi managers diaorang kan, hahahaha…

  12. Ayu Says:

    salam k.min….

    ingatkan ayu dah komen n3 ni rupanya lom lg.mana taknya…baca setgh jln then kena masuk meeting sana sini.trs t'lupa nak smbg baca n komen.

    psl senyuman tu susah nak ckp.lain mata…lain pandangannya.mcm anak2 ayu gak le…ada yg kata rupa ainnur ikut hb ayu.tp ada yg kata dia lbh pd ayu.xkisah la…janji dorg ank ayu.hehehe….

  13. lemongrass Says:

    Ayu,
    betul kan, kita tau and masih teringat betapa sakitnya diaorang keluar dulu so memang sahih lah anak2 kita kan walaupun xde rupa mcm kita, hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: