Girls by the river

Takde mood lah malam ni nak berceloteh panjang cos I just want to sleep🙂. The weekend felt so short! I wan’t more holidays!!!!

So, since I takde mood nak berceloteh, layan ajelah gambar The Other Half took today of The Little Misses while I was at the lecture/workshop. The food photography workshop was ok, not that great. I learned a few good tips about taking photos of food but the main important thing for me now is to learn how to use the digital DSLR! Sampai sekarang I’m still incapable of learning all its functions, memang selow giler I nak paham, hehehehe…. Oh well, one day… Maybe….

IMG_0314i

IMG_0330

IMG_0332

IMG_0333  IMG_0348

Nasib baik we brought along a spare set of clothes so tu yang tak kisah they all nak basah lencun and what not, hehehe..

And tonite we fired up the barbie again and cooked seafood on it. Makan pulak dgn paella (ala2 nasi tomato :-)).

DSCF7459

Ambil gambar ala2 buku resipi. Baru aje pergi seminar 2 jam on food photography tapi dah perasan jadi pro, wahahahaha…..

20 Responses to “Girls by the river”

  1. hasni Says:

    kak lg
    gamba ni cun
    🙂

  2. Ms AiReEn MoHd Says:

    akak gambo anak akak tu cun…tang nasik tu pun cun ape pasal nampak mcm lebik plak…

  3. lemongrass Says:

    Hasni,
    thank you wehh, hehehe…

    Eryn,
    nasi tu memang style dia keras2 lembik sikit mcm tu, hehehe… Kalau orang tua mkn memang senang lah sbb telan aje terus😛

  4. ain Says:

    as alwiz..ur little misses so cuteee!
    and ur dinner soooo cantikkk!!!

  5. Scha Says:

    Lg, how r u?
    lamanya scha tak masuk
    blog u, blog lama
    i dah delete, so sekarang
    i buat photoblog, ur link ni
    baru i dapat hehehe🙂
    anak-anak u sooooo adorable
    have a nice day🙂
    my new blog
    http://prettysnapshot.blogspot.com

  6. arapink Says:

    nice pictures🙂

    dah tua2 ni pon kekadang ada rase nak main air…air hujan….hehehhe

    kak min still ada mase nak pi seminar yer…wpun sibuk dgn family…bagus..bagus…🙂

  7. LOVE Says:

    Cute gals…tasty dish!😉 hehehe!

  8. Adnazthie Says:

    So SWEEEEETTT

  9. Umi Says:

    comelnyer… apsal pic mummy tak dimasukkan sekali?

  10. nieda Says:

    salam,
    so sweet, selalu jgk blog ni tapi jadi silent reader jer…
    food presentation sgt menarik, sharelah resepi sekali…

  11. KKPL Says:

    Hi LG,

    nice pics of the girls…
    for yr food pic, it was already good before the workshop😉

  12. indahhouse Says:

    Salam kak LG,
    ceria sungguh mis-mis nih…:)
    dslr kak? fuh, saya nak setting kamera makro mod pun, lama nak blaja..hihi

  13. My Life My World Says:

    LG, u punya gambar makanan semua cantik cantik, tapi kalau dapat makan lagi cantik. Hehehehehe

  14. Nadia Dzai Says:

    cun sampai terigin nak rasa! ;p

  15. iaaini Says:

    Wah, bestnya gi workshop photography. I pun teringin nak gi workshop macam tu, boleh lah nak belajar cara2 ambil gambar. Jadinya, after this, sure gambar2 your food mesti mengancam hehe.

    Your daughters very cute & pretty, suka tengok dia org.

  16. Ayu Says:

    uuiikksss…sronoknya tgk ank dara tu main air.klu ainnur ada…sure dia pun nak join sama.faris yg kecik tu pantang nmpk air.ombak besar pun dia tak takut.tp ibu dia ni tak kuasa la nak b'kubang sama.so bab layan dorg dlm air…serahkan pd ayahnya.

    kak…ayu nak add email akak leh tak? nak email akak psl something ni

  17. geez Says:

    comel sungguh dorg main air, mcm best je… saya buat link kt blog sy ke blog kak LG. Jangan mara aaa….

    http://lifeonmyfingertip.blogspot.com

  18. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    malam tadi I terperasan sekejap jadi food photographer, hehehe. Tp malam ni dah malas balik nak ambik gambar beria2🙂

    Scha,
    How are you? Lama sgt2 tak dengar berita! Nice pictures you've got there in your blog🙂

    Ara,
    Seminar tu 2 jam aje and Sunday pulaknya, tu yg boleh aje pergi, hehehe.

    Love,
    thanks🙂

    Adnazthie,
    Sweet mcm Mummy diaorang kan? muahaha…😉

    Umi,
    Masa ni I kat the photography seminar tu yg takde dlm photos🙂

    Nieda,
    salam singgah kat my blog. I ni malas sikit nak taip resipi and slalu nya I jenis yg tak ikut resipi sgt. But by the time I nak taip resipi, I dah lupa apa yg I tambah2 kat resipi tu.

    Yat Maria,
    thanks for the nice compliments🙂

    Indah,
    tu lah, I pun nak belajar setting digital kamera biasa ni pun tak terbelajar2 lagi, tapi masih berangan nak menguasai DSLR tu, hehehe

    MyLifeMyWorld,
    I takut nanti u kata gambar aje cantik, tp rasa lari abis, hehehe

    Nadia,
    hahahahaha… malu I😉

    Iaaini,
    pergi aje workshop tu, tp tak tau lah boleh makin cantik ke tak gambar2 I lepas ni, hehehe

    Ayu,
    I pun jenis malas yg nak basah kuyup, tu yg seronok ila diaorang dah besar mcm ni sbb boleh tengok aje dari jauh🙂

    Geez,
    salam singgah ke my blog. Bole aje klu nak link. Nanti I link blog u jugak ye

  19. Queen of The Desert Says:

    Kenapa ek tiap kali I nampak gambar makanan on ur blog, I rasa nak masak, very inspiring betul,;)

  20. lemongrass Says:

    Queen of the desert,
    sebab you tau yang I ni jenis yg suka masak simple2. So, klu I boleh masak the food, orang lain dah gerenti sure boleh masak food tu jugak kan🙂..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: