What am I going to do?

Miss 6 asked me a very innocent question the other day..”Mummy, how come you are the one making all the dresses for the flower girls and not their own Mummies?”😀. And I pun jawab, “because Mummy made a very silly mistake of volunteering myself to make all the dresses and promises have to be kept🙂.” The moral of the story is don’t make silly offers, hehehehe….

And seperti biasa bila tengah busy nak cuti2 makan angin ni, mood nak berblogging pun terus lah merundum jatuh. I think for me sebab bila tengah menaip N3 and at the same time, my brains are busily churning thinking about all the things that I still need to do before getting on the plane! So, masa ni lah tetiba terpanic sekejap sebab I should spend my time wisely kan dengan membuat kerja2 berfaedah like kemas rumah and what not🙂.

Anyway, tonite’s entry will be short and sweet (macam tuan empunya rumah ni, wekekeke). The Other Half kata, nasib baik lah I ni pakai scarf sebab senang dia nak cari I in the crowds. Kalau I tak pakai scarf, memang dia tak kan jumpa I lah sebab susah nak nampak I yang pendek ini bila dah dikelilingi oleh Mat Saleh yang tinggi2, hehehe. (Lerr, melencong jauh I, ciss….).

I saje je nak tayang gambar kat bawah ni. You rasa kan, ada tak gaya2 rumah pelarian? Ini lah rupa our longgokan bukit benda2 yang nak dibawa balik ke M’sia. Ini baru barang2 yang orang kirim aje, belum lagi masuk our clothes! Pening kepala betul I sekarang ni memkirkan macam mana I nak sumbat all these things into the luggage and the boxes! Dalam box yang besar tu mostly chocolates aje you! I know our luggage allowance is 80kg, but I rasa we all ni memang dah terover, hehehehe… What am I going to do? Help someone!!!! I need your baggage allowance so I can sumbat some of our stuff, wakakakaka…

DSCF7661

9 Responses to “What am I going to do?”

  1. somuffins Says:

    Oh no! pemandangan yang sungguh sarat tu LG, hehe. Nak tumpang luggage.. my 2 sisters are coming back from there tomorrow. Dah lambat nak buat apa2 kot? Wish you luck.

  2. Aini Says:

    Mak ai! How are you going to bring all those back??? Kalau I lah, memang dah panic… hahaha..I so hate packing and unpacking.. :pBut, anyways.. good luck!! I am sure you will pull through it😉.

  3. akeem Says:

    angah…muat ke innova..baru cadang2 malas nk tukar city with innova..tp ni cam innova pun tak muat ni..lori paklong bole pinjam kot:Dp/s-sms kat akeem email add angah..dah terdelete la aritu..

  4. Rahmath @Anak_Mami Says:

    Hi Mynn,Mak ai….memang rupa barang2 refugees, hangpa sanggup nak pack and unpack so many things, and u say the clothes are not included..tabik spring I kat u. Patutlah mood blogging merudum, kerja u berlambak. I wish you all the luck and energy..cepat sampai Msia tau. Bye

  5. s.c.h.u.l.t Says:

    sewa kontena! ^___^hehe.such a huge stuff to be carry with you. ;)all the best! semoga enjoy Malaysia with beloved family.

  6. mother of two Says:

    skit sgt tu kak min… pegi tambah lagi:)~

  7. azieazah Says:

    Kalu my hubby or my mom tengok ni, biasanya depa akan soh terbangkan jer terus dengan rumah, abih cerita..hehehehtakpa, jarang kena macam ni kan? Lain kali bela jin yg baik hati, sekali gosok jer, dia leh terbangkan..pling! hehehehe

  8. Sue Says:

    mak oi kak lg..u nak bercuti ke nak pindah KL ni..heheheh.pstt..tu pasal bila i balik KL, senyap2 aje tak bagi tau sapa2..kalau tak nanti orang kirim barang macam2…hahahahah. (teruk i ni kan…hehehehe)

  9. blogresipi.com Says:

    Banyaknye barangggg!!! nak tumpang dok dalam beg tu. Nak balik Msia jugak.hehe..Kak LG,Kite tukar alamat baru. Nanti akak ada masa boleh update ye:http://blogresipi.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: