Wedding Part 2

Alright, nampak sangat yang I ni dah gian nak menulis entry kan sampai 2 entries in 1 night😀. Actually, we all nak keluar jalan2 pergi Megamall esok so tu yang nak habiskan ceritera wedding malam ni. Ye lah kan, setelah nak dekat seminggu bertungkus lumus, nak lah gak rehat2 sambil cuci mata (and pockets too😀). Kalau ada bloggers yang terjumpa we all tengah lepak2 kat Megamall tu, tegur2 lah ye, hehehehe. Ada ke sape2 nak jumpa we all esok kat Megamall ke?😛

Now, I better sambung cerita the wedding day pulak. On wedding eve tu I tidur pukul 1 pagi but The Other Half dah tak larat sangat2, tidur pukul 11 malam. The Little Misses pulaknya yang when in Perth, their bed time was 8 o’clock tetiba bila balik M’sia, terus jadi 10 o’clock sebab sibuk bermain dengan cousins! And my brothers pulak terpaksa berkejar ke Tesco pukul 12 tgh malam tu sebab nak beli barang2 yang tak cukup. Long live Tesco Kuala Selangor for making midnight shopping possible! Hahahahaha… Kalau kat Perth, alamat lah, nangis lah you tengah2 malam tu kalau barang kenduri tak cukup sebab semua kedai tutup pukul 5 :-)). And it’s so good to have that Tesco ‘nearby’ sebab boleh cari barang2 quite easily.

So, walaupun tidur lambat, pagi wedding tu terpaksa bangun very early in the morning sebab nak mandi manda and nak bersiap before tetamu datang. So, memang banyak lah bags under our eyes on the wedding day tu, as many as the baggage we took on the flight back here🙂. But, one thing I hate about living kat kampung ni is the very low water pressure during the weekend. Dah lah selalunya weekend ni orang buat kenduri macam2, patutnya naik kan lah water pressure tu kan so bekalan air tak putus. But Syabas ni memang lah a bit dumb! Masa ni lah diaorang nak rendah kan the water pressure so memang lah air was so so slow! Pagi2 lagi we all dah komplen kat diaorang but sampai dah habis kenduri, still takde perubahan. Nama aje Syabas…..Sigh!!!!!

Anyway, back to the kenduri story, the kenduri went very well, Alhamdulillah. Adalah a few glitches here and there but biasalah kan, overall, it was meriah. Some photos of the wedding for your viewing..

IMG_0590

IMG_0589

IMG_0591

This was the only photo that we took of the 4 of us at the wedding but Miss 10 had to do some weird facial expression but nak tak nak terpaksalah guna this photo jugak to put on the blog. Kids!! Masa ni still quite early lagi, tu yang The Little Misses masih tak tukar baju lagi. Kalau tukar baju awal2, takut pulak ada yang kotor lah, basah lah by the time the pengantin tiba so better lah kan tukar bila dah nak dekat the bersanding time🙂.

Selepas jenuh the girls menunggu, akhirnya tiba juga masanya for them to put on the flower girl dresses, hehehe…

IMG_0620

The flower girls tengah menunggu rombongan pengantin datang. I was really happy with the dresses and my Along buat the head dresses which are so sweet.

IMG_0645

Can you see the twin baby girls? Baju diaorang pun I yang buat jugak but not the same style as the flower girls but from the same kain.

IMG_0661

IMG_0658

 IMG_0667

Pengantin and rombongan and the flower girls leading the way (and I pulak leading the girls to make sure diaorang jalan tak laju sangat and tak perlahan sangat, hehehehe).

IMG_0678

IMG_0693

Dengan parents from both sides

IMG_0697

Masa makan beradab..

IMG_0627

IMG_0631

Cupcakes buatan I. nampak no sememehnya kan, hehehehe…

IMG_0758

Lastly, gambar pengantin dah basi. The Other Half suruh I saje2 buat muka serius ambik gambar. I pulak gelak aje tengok dia cuba buat muka serius giler, hehehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: