7 malam tanpa nasi :-D

Dah 7 malam we all tak makan nasi which is a bit unbelievable in this household yang ada Mamak celup, hehehe. After dinner tadi, when I asked The Little Misses what they would like for dinner tomorrow nite, they said, “burger and chips please!” Pastu I cakaplah yang we haven’t had rice for 7 nights now, don’t they miss rice. Diaorang gelak2 and said, “no!”😀. Maybe sebab masa kat kampung hari tu, hari2 diaorang kena ‘paksa’ makan nasi so bila dah dah balik sini, terus rebel lah tekak diaorang tu tak nak nasi langsung, hehehe. Even Miss 6 yang loves to eat everything tu pun tak nak nasi for dinner!

I pun tak kisah sangat tak makan nasi ni but I geram bila keluar tengok our plants and nampak daun kunyit, daun kesum, daun limau purut, halia, chilli and serai yang gemuk2 tu. Rasa macam nak masak segala macam lauk pauk aje semata2 untuk guna benda2 tu🙂. But I want to win the bet dengan The Other Half tu, I nak dia yang beg to have rice for dinner first instead of me, hahahaha. Maybe I can cengkelat esok, masak kari/gulai ayam and makan dengan roti jala atau roti naan. Boleh jugak lah I guna halia, chili and serai I tu without having to makan nasi kan🙂.

DSCF7820

It’s been so hot hari ni so I pun malas lah nak masak yang berat2. We had cooked breakfast for dinner. Segala bendalah ada kat dalam pinggan I tu sampai penuh giler🙂. But roti tu I yang buat sendiri. I ikut recipe BM tu for french bread but I tak suka crusty sangat so my bread tak lah jadi french bread langsung but still sedap🙂.

DSCF7816

Inside macam french bread but outside so soft instead of crusty.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: