13 days and still counting :-D

We had our first BBQ for the year today. Actually tak planned pun nak buat BBQ ni but we wanted to make naan. Yes, The Other Half dah rindu kat kari dia but mati2an dia tak nak makan nasi dengan kari! Ciss! So, I ni sebagai isteri yang sangat lah baik hati (even though memang dalam hati nak dia kalah, hehehe), meng offer kan diri buat butter chicken but makan dengan naan so dia dapatlah satisfy his curry craving but still tak kalah lagi.

But bila I dah offer nak buat naan, dia pun teringin pulak nak masak naan tu kat BBQ ala2 masak naan dalam tandoor oven lah konon2nya. So, what we did was we put the pizza stone on the BBQ and masak the naan breads on it. But tersilap, sebab we didn’t put the pizza stone on direct heat so masak dia lambat lah sikit. Once we put it on direct heat, baru lah masak dia cepat sikit. Memang tersangat lah sedapnya bila makan panas2. Kalau pasang lagu hindustan, memang terasa macam kat restoran aje lah, hehehe…

Lepas ni, adalah orang tu nanti yang mintak kari hari2 tapi nak makan dengan naan gamak nya. Pastu boleh lah I bukak restoran exclusive buat naan and kari aje, wekekeke….

DSCF7886

Our dinner tonite: butter chicken with naan

I buat dough naan ni dalam breadmaker aje so bila keluar tu, memang lembut sangat2 and senang sangat2 nak uli. And I ambik resipi dia kat sini for anyone who wants to try it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: