>Bulb and breadmaker

>

I’m so excited today baca all your comments regarding my fireworks photos. I really do appreciate all the encouraging comments, terasa sangat2 betapa berbaloi lah pergi kursus tu, hehehe. I’m very happy with my first try at taking gambar bunga api ni. And it was really exciting last night setting up the tripod and setting up the camera to the right mode for fireworks. Now, if only I had a cable release for the camera, life would have been wonderful! Tak payah lah I had to tekan the shutter button for a long time and chook the camera while doing that.

To amateurs like me yang nak tau what mode I used for the fireworks last night. This was what I was taught. Kat DSLR camera tu ada ‘bulb’ function. Yang I tau ‘bulb’ ni will let the shutter open as long as you press the shutter button. Tu yang lagi bagus kalau ada remote switch sebab tak lah penat jari you menekan butang tu and avoid camera shake. And most important memang kena ada tripod lah. So last night, banyak lah tripods were set up around us and berlambak2 DSLRs in action, so tak lah terasa malu sgt I sbb nampak sgt2 sungguh lah amateur nya🙂. And then I opened the aperture at it’s widest for my camera and I used ISO 100 and tak pakai flash. And I cuma guna my standard lens aje. And then you just wait and hoped for the best after that, hahaha… I think I still need to tweak the adjustment here and there to make the photos better or maybe I kena beli wide-angled lens kot (which I still tak mampu lagi nak beli🙂). Wei, kalau duit tak jadi hal and bini millionaire, memang macam2 accessories camera ni I nak beli, hehehe….

But tengah2 excited tu, ada cerita sedih berlaku :-((. I masak pizza for dinner hari ni. I know baru aje kan makan pizza on Sunday hari tu, tapi sebab I malas sgt2 nak masak and masak pizza ni mudah and sudah gerenti semua orang makan, tu yang I buat pizza again. Anyway, I pun suruh lah cik BM I menguli doh pizza tu. Pastu, bila dah siap uli and dah naik the dough, I pun keluarkan lah untuk di canai. Then I noticed yang the plastic paddle on the breadmaker dah patah dua! Sedih giler masa tu sebab kenangkan betapa berjasa paddle ni kat we all. Nasib baik lah ada 1 lagi metal paddle so tak lah terbantut kerja kilang roti kat rumah ni🙂. Plastic paddle ni memang dah lama retak menunggu belah aje so tu yang tak terkejut sangat bila dia patah. Nak kena tunggu esok untuk call HQ Breville kat Sydney untuk cari sparepart. Sementara nak dapat sparepart baru, kenalah I guna metal paddle aje for the time being…

IMG_1514

Our chicken and pineapple pizza. Yang ni the kids and I punya, thin crispy base. The Other Half suka yang thick base macam roti tu so I made him pizza yang tebal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: