>Friday and finally…..

>

I nak tunjuk kat you a few photos…

IMG_1531

IMG_1540

Resipi ayam goreng berempah ni boleh dapat kat rumah Love. Dia ni memang pandai masak ayam, macam2 resipi dia ada🙂

IMG_1542

Ini pulak daging prune. Kalau nak resipi boleh pergi rumah Kak Liza yang memang terer masak segala macam dishes and nasi!

You rasa lah kan, apasal I masak segala macam lauk ni ye? Sebabnya…..

                                              *

                                              *

                                              *

                                              *

                                              *

 

IMG_1546

Nak makan dengan ini, hehehehe…. Finally….. bersua juga kita akhirnya ye dengan butiran beras ni, hahahaha

Malam tadi sebelum nak tidur, I asked The Other Half, “Do you want rice for dinner tomorrow nite?” His answer was “Oh well, why not! It’s been 4 weeks now and I feel like having rice.” I was like, whoa!!! He’s agreed to having rice which means….. Yeahhhhhhhh, hidup anak Jawa, kita menang!!!!! Muahahahaha….

Actually I ‘threatened’ The Other Half yang kalau dia tak mengaku kalah, I won’t cook nice delicious western food for him anymore, hikhikhikhik.. So, dia pun dengan segera nya lah conceded defeat to this anak Jawa sebab nak continue makan delicious western food cooked by me, wehehehe. Takde lah, yang sebnar benarnya he’s just being a gentleman letting the lady wins😀.

But masa I tengah served dinner tadi, The Little Misses were so shocked to see rice being served. Miss 6 terus tanya, “I thought you guys are not eating rice ever?” Hehehehe.. And then, Miss 10 makan beria, habis 1 pinggan without any complaints and Miss 6 siap bertambah lagi, wakakakaka. SIan betul anak2 I ni kan, rindu banget kat nasi😀.

But, I’m feeling a bit sick now sebab bila dah sebulan tak makan nasi and suddenly makan macam there’s no tomorrow, perut I rasa sendat semacam and rasa sebu and rasa pening aje.

Apa lah I ni, padan muka! Hehehe…

Tu lah, lain kali buat lagi kerja tak berfaedah ni, hah, kan dah sakit, hikhikhikhik……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: