>Vaccines and Corelle

>

Tahun ni is the year Miss 10 gets her scheduled immunisation. The last time was when she was 4 y.o. (ini tak termasuk her yearly flu vaccine) so kiranya lama lah jugak kan dia tak merasa kena inject banyak2 ni. One of the scheduled vaccines is HPV vaccine against Human Papilloma virus yang cause cervical cancer and genital warts which will be in 3 doses. Sure tension dia kalau dia tau she still needs another 2 doses after sakit kena cucuk the first dose tu, hehehe. Some other vaccines on offer are the Hep B vaccine and the Chicken Pox vaccine. Tapi sebab kan she was born in Malaysia, so dia dah dapat lah the Hep B vaccines when she was a baby. And she’s already been vaccinated for chicken pox when she was 3 y.o. so lega lah dia sebab tak payah ambik the other 2 lagi🙂. But this will be the last time lah for her to get her immunisation at school. Masa kat high school, dah takde apa2 scheduled immunisation lagi dah. The probably need booster shots later on.

Masa we all pindah sini, we had to make sure that we’ve got all Miss 10’s immunisation up to date and complete. Kalau tak, susah nak masuk sekolah and kena bersoal jawab bagai. But there’s quite a lot of people kat sini yang tak percaya kat vaccines ni so they don’t immunised their kids. They believe that it’s much better to let the kids develop the immunity naturally by getting the diseases. Tu yang sekarang ni tiba2 there’s so many ‘old’ diseases resurfacing in kids because of these parents. Kesian kat the kids sometimes….. We all pulak jenis yang if there’s an effective vaccine against a disease, we’ll get it for our kids but bukan lah segala benda vaccines we all ambik. Like the vaccine for chicken pox, both of the girls have got vaccinated against it because I don’t want them to have to go through what i went through dulu masa kena chicken pox. Azab betul bila gatal satu badan but tak boleh menggaru and the marks that are still there on my body from it. Pastu putih macam tepung gomak sebab kena sapu dengan calamine lotion untuk kurangkan gatal, hehehe. Pastu nak makan my favourite kicap pun tak boleh sebab pantang takut jadi hitam bekas nya tu. Lerr… I memang dah hitam so some more hitam, tak jadi hal lah kan, wakakaka. But the fact yang paling paling tension, walaupun symptoms chicken pox tu dah takde, the virus is still not dead, it’s still lying dormant in my body now and bila2 boleh reactivates!

Our dinner tonite is tortilla pie. Kalau nak recipe boleh pergi sini tapi I ubah2 sikit lah the recipe (macam tak biasa pulak kan🙂). I can’t believe The Other Half ate half of the pie! Banyak giler dia makan (mana lah kan tak gumuk, hikhikhik).

IMG_1645

Psstt… pinggan 4 segi tu I baru beli tadi sebab kat KMart tengah sale Corelle you. Tapi I tak beli 1 set lah, I cuma berkenan yang 4 segi ni aje and I beli cuma untuk ambik gambar. Segala pinggan mangkuk Corelle yang 4 segi putih ni dari yg kecik ke yang besar was on sale at $5/each so I ambik lah 3 biji, 1 dinner plate, 1 big bowl and 1 rectangular tray, hehehehe. I tak boleh lah nak ambik banyak2 sebab nanti mesti The Other Half geleng kepala and then sure nya dia akan tanya I, “why do we need so many plates and bowls? Haven’t we got enough already?” . I malas sikit nak explain benda2 yang berkaitan dengan pinggan mangkuk collection ni kat dia, sebab I rasa sampai berbuih mulut I explain pun, dia tak kan paham lah! Tapi kalau I beli untuk ambik gambar purposes, dia tak kisah so that was my excuse just now for buying some more plates and bowls🙂. hikhikhik….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: