>His dream… or is it his wish?

>

Semalam The Other Half sat for his motorcycle written test to get his L-licence. In OZ ni, you can use your car licence to drive a 50 cc motorbikes but if you want to ride a higher cc bikes, you kena ada a motorcycle licence. And motorcycle licence ni pulak, for the first year you can only ride motorbikes up to 250cc only. Lepas the ‘probationary’ period of 1 year, lantak lah kome nak naik motorxikal bagak mana pun, hehehe.

The Other Half dulu ada a 50cc scooter but dah arwah scooter tu, sob sob… Tragis sungguh riwayat hidup scooter dia tu, di culik tengah malam buta, lepas tu di bakar hingga rentung dek manusia keparat yang tak berhati perut! Sejak dari tu, The Other Half macam sedih aje nak beli scooter baru…

Until lah semenjak dua menjak ni, dia teringin balik nak beli motorbike. Tapi dek sebabkan berat badan dia yang macam belon di pam2, tak kan lah dia nak naik motor 50cc aje kan. Alamat pancit tengah jalan and tak bergerak langsung motor tu sebab tak larat nak bawak dia especially kalau naik bukit, wakakakaka….. Mau agaknya instead of naik bukit, dia and motor tu turun bukit reverse, muahahahhahahaha… Sure gelak guling2 orang tengok dia nanti! Jahat betul I ni, mengata husband sendiri, hehehe. Takpe, dia tau I tengah gossip pasal dia kat blog I ni😀.

Anyway, so lepas aje dia pergi ambik lesen L dia tu, terus lah dia singgah kedai motosikal nak cari motor idaman dia and sambil nak booking riding lessons. Masa tu dia pergi sorang so sempatlah dia berangan2 tinggi menggunung and meleleh air liur tengok all the bikes there. After I balik kerja, dia ajak I pergi tengok motosikal idaman dia tu, ye lah kan, dia nak lah his beloved wife to agree on his choice (yang sebenarnya, kuasa veto kat tangan I, hikhikhik…😉).

This is his dream bike…which will for the time being, continue to be a dream aje lah disebabkan harga dia…Setiap kali dia tengok motor ni, asik drooling aje and asik mengeluh macam pungguk rindukan bulan, wehehehe

2010-Kawasaki-NinjaZX6Rg-1024x768

A kawasaki Ninja 250. Harga dia $9K… I know kalau banding kan dgn M’sia memang tak mahal but….

But I think he would look cute on this 125cc scooter which he says looks so camp. Dia kata he’s definitely not buying it!🙂.

NewDink_red_big

But at the end I think he will end up terpaksa beli yang ini since it’s half the price of the Ninja! A Kymco 125cc bike. It’s still red and still sexy looking kan…

Quannon(E3)_red_big

All the above photos are from Google.

The Other Half nak tanya you all, which one you think he should buy?😀

(sekarang ni dia tengah recruit The Little Misses to pujuk I supaya benarkan dia beli the Ninja. Hish! tak kuasa I di pujuk rayu, hehehe)

I told him he’s definitely going through a midlife crisis sebab tetiba nak beli motosikal ninja yang kaler merah lagi tu! He said at least it’s not a sporty convertible which will cost a lot more than the ninja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: