>Maulidur Rasul function in Perth

>

I made a limau purut pie today but it turned out to have a bitter after taste. I guess sebab masa I memarut kulit limau tu, I was daydreaming about entah apa2 and parut sampai abis gondol kulit limau tu. Obviously lah I had grated the really bitter pith as well tu yang pahit sikit the pie. But it was still edible (The Other Half makan sampai 2 slices even though he’s on a diet, edible lah tu kan, hehehe) but I won’t serve it to guests lah. Baru aje ingat nak suruh The Other Half bawak gi tempat kerja dia esok. Now, I have to freeze the pie in small portions so we can eat it slowly over the months to avoid gorging on it at one seating, hehehe…

The moral of the story is, jangan daydream masa tengah memarut kulit limau especially kulit limau purut yang berbonjol2 tu. Next time I buat the pie again, I’ll make sure I parut dengan teliti😉. Nasib baik limua purut kebun sendiri so tak kisah lah nak guna banyak mana pun kan!😀.

This morning as I mentioned previously, we had the sambutan Maulidur Rasul at the masjid. Alhamdulillah, it wasn’t that hot in the morning so tak lah terbakar kulit masa tengah berarak tu. I dengan muka tak malu saje je jadi mamarazzi tak bertauliah ambik gambar. But ambik gambar orang lain yang banyak, gambar I satu pun takde. Memang macam tu lah kan nasib mamarazzi n papparazzi ni, hidup dibelakang lens aje, hikhikhik… I rasa the last time I letak gambar I kat blog ni was way back masa we all kat M’sia kan. Entah2 you all dah lupa how I look like, wakakakaka… Takpe, tunggu I jadi svelte macam cat woman, baru I tayang balik gambar I ye ;-D.

As with every function, mesti ada makan2 kan. Since it was a Malay masjid, makan2 nya pun tersangat lah melayu/asian nya which was really good. I had nasi beriani with acar buah, acar sayur, ayam masak merah, udang sambal and so many different types of kuih muih including cendol (yeay). Miss 6 and I were in food heaven! hehehehe (The Other Half tengah berdiet so tak makan banyak sangat even though dia terasa macam cerita ‘panggilan pulau’ tadi😉). Apa I makan, Miss 6 mesti nak rasa. I makan cendol, dia and The Other Half yang abiskan, I makan serimuka, dia yang abiskan, I makan udang, dia nak rasa jugak, I makan kuih bakar, dia makan jugak. Manalah kan tak semangat badan tu, hahahaha… Miss 10 cuma ambik nasi putih and ayam goreng and kuih keria. Tu yang dia slim aje🙂.

I sedekah kan jugak a few kuihs for the functions tadi. Sebab functions melayu so I pun buat karipap, kuih bakar and muffin coklat. And seperti dijangka kan, ramai jugak yang bawak kuih bakar, karipap and muffin coklat, hehehehe…. But as usual, bila perut tengah lapar sangat2, you don’t think about taking photos of the glorious food kan so takde lah gambar food. But layan aje lah gambar the berarak tadi..

IMG_1970

Sebab Miss 6 antara yang ter’kecil’ height wise so kenalah dia berdiri kat depan.

IMG_1978

Macam2 kaler baju kurung pagi tadi, terasa sekejap macam hari raya, hehehe…

IMG_1980-1

I ni tak pandai and mana biasa pakai tudung style macam ni so bila I pakaikan ke Miss 10 pun jadi tak betul sangat lah.

IMG_1987

Group kompang ni lagi best alunan muzik dia dari kompang kat kampung I masa my sister kawin 6 tahun dulu, hehehe…

IMG_2002

Tengah khusyuk berselawat…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: