>tempe + sambal kicap = jawa?

>

Kalau you all nampak gambar kat bawah, mesti you all kata… Ni sure rumah jawa sebab ada tempe and sambal kicap..

IMG_2047

Pastu bila selak2 gambar kat rumah tu, apasal lah asik keluar muka mat saleh aje.

Sure you must be in awe kan sebab ingat Mat Saleh ni makan sambal kicap and tempe. Caya lah! Hikhikhik…

Pastu, selak2 lagi gambar.. baru terperasan muka bini dia yang sah2 anak jawa. Hmmmm…. pastu you all pun cakap, “patutlah kena ada sambal kicap, rupa2 nya memang sah anak jawa! ciss, ingatkan mat saleh tu yang makan sambal kicap!”😀.

Sebab I dah janji dengan my Darling (sila muntah) tu kan untuk masak kari. I pun buatlah sambal kicap and goreng tahu for my tekak untuk di makan dgn kari tu. I dah buat kari, buat acar, rebus telur masin and goreng tempe untuk The Other Half🙂.Tempe tu dia yang mintak ye not me🙂.

Nak tengok what’s on my plate?

IMG_2051

Nah kau, penuh satu pinggan. tempe n tahu goreng, kari daging (masak dlm oven🙂), terung kukus, acar, ayam goreng and telur masin. Tengok lah telur masin I tu, siap ada 2 yolks! Bertuah I sbb I memang minat kat telur kuning bila makan telur masin sebab tak masin sangat. Bila dapat 2 tadi, terasa best sgt2, hikhikhikhik…… Tapi I tak makan pun ayam goreng tu sebab dah tak larat perut nak telan (nampak sangat tamak haloba nya I kan!). I makan peanut butter toasts aje pagi tadi tu yang lapar giler by dinner time thus penuh pinggan!

Oh ye, oh ye, lupa nak cerita…. My perseverance has finally mendatangkan hasil, my weight has finally been shed. Tapi bukannya berkilo2 yang dah hilang, sekilo pun tak sampai lagi yang hilang but I am so thankful that it’s not going up or staying the same, hehehe. Punyalah lama I berexercise and kurangkan makan baru 700g yang hilang, hikhikhik… But I’m quite happy with that number🙂. And The Other Half is also so happy sebab dia dah berjaya kurangkan 5kg you! Clap clap clap for him! Mana tak nya, he spends about 30-40 minutes every nite except Friday nite exercising and spent about 800-1000cals every time. I pulak selalunya cuma spend around 250-300cals aje setiap kali exercise tu yang I guess lambat sikit nak hilang lemak I kot🙂. Takpelah kan, walaupun sikit2 lama2 nampak gak hasilnya, hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: