>How many? That many?

>

Semalam I was ‘refreshing’ my blog bila tengah takde kerja (biasalah kan, kalau kita yang tak refresh and tengok our own blog, sape lagi yang nak tengok kan, hehehe), I pun tengok lah berapa orang yang tengah sekodeng my blog. Everytime I refresh my blog, the first thing yang I tengok will be the comments under the latest entry, then I tengok the chat box for new chats, then I scroll down to sape bloggers yang dah update their blogs so I can sekodeng their blogs.

Then I tengok my bean jar, berapa banyak hits dah naik since the last time I tengok (mind you, I takde lah refresh my blog every hour! takde kerja I nak buat macam tu, hahahaha). I suka tengok the hits on my bean jar sebab tak lama lagi (berbulan bulan lagi, don’t worry🙂) nak dekat setengah juta you! Wehehehehe. The Other Half dah sibuk tanya tak nak bagi apa2 ke kat pengunjung bertuah yang ke 500 000. I kata kalau I nak bagi something, I will make sure this time I won’t use the unique visitor counter sebab tak larat I kalau ada 20 pemenang again like last time🙂. Biarlah the hit counter jammed abis sebab traffic laju giler as long as cuma ada 1 aje pemenang so adil and saksama lah kan. Pastu kalau ada 1 aje pemenang, boleh lah I belikan hadiah yg special abis kan, hikhikhik……

Pastu, I suka tengok how many people yang tengah melawat my blog.I suka tengok during weekdays sebab kadang2 ramai yang tengah melawat my blog at the same time. Terasa kejap yang blog I ni femes😛, muahahaha. Ye lah, I know I’m not famous in ‘real life’ but famous through blog cukup lah kan🙂. Anyway, so semalam bila I tekan the refresh button, I pun tengok lah berapa ramai yang tengah melawat blog I ni. Terkejut lah jugak I sebab ramai seh yang tengah sekodeng my blog (for me ramai lah but for other bloggers yang memang sedia kala femes tu maybe tak rasa ramai kot) and I pun cepat2 lah ambik gambar the page. Kenapa I tak print aje the page, you may ask….. Sebab I terlupa macam mana nak print the screen. I know ada button ‘Prt Scr’ kat keyboard ni but I don’t know how to make it work. Bila I tanya The Other Half, dia pun tak tau, hehehehe. He said, “I’ve never had to do it so I don’t know how to do it. I don’t even know there’s a button for it.

This is what I got semalam…

IMG_2073

37 orang tengah melawat masa tu, woohoooooo!!!!!! Caya lah kan, hahahahaha… Best best :-D….

But itu aje lah kot tetiba ramai macam tu….

Now nak tayang gambar our dinner pulak. We had BBQ again as usual (The Other Half tak muak2 and tak jemu2 lagi bermain dengan BBQ dia tu so tu yang selagi dia sihat and selagi ada matahari and selagi tak hujan lebat, selagi tu we all akan berBBQ on Saturday!).

We had lamb chops again. Yang beria makan lamb chops ni cuma The Other Half and Miss 6 lah. I dgn Miss 10 makan sikit aje🙂.

IMG_2083

We had lamb chops, vegetarian caesar salad, roast potato and creamy pepper sauce. Pepper sauce tu sebenarnya lebihan dari marinade lamb tu. I terletak pepper terlebih kat marinade tu so I tak guna the whole marinade, takut The Little Misses tak tahan pedas. Pastu, dari terbuang aje, I converted it into a sauce for the adults to eat with the lamb. It’s not that bad actually, hehehehe….

IMG_2087

And then I made apple pie with crumble top. Makan pulak dengan vanilla ice cream. Aduhai, sedapnya masuk ke tekak…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: