>I was tagged….

>

Dah lama sgt tak main tag and dah ramai kot yg tension kat I sbb bila diaorang tagged I, I asik terlupa aje nak jawab, hehehe. Bukan apa, kadang2 tu teramatlah busy nya, dah jot down kata nak jawab tag, pastu bila terbiar a few days, terus terlupa sape yg tag and terus lah malas nak pergi satu satu rumah cari the tag🙂.

So, kali ni since tahun baru konon2 nya I nak buat azam baru nak jawab tag yang orang bagi. But tak tau lah sampai bila azam ni akan mekar berbunga, hehehehe…

Ok, in tag dr Mami kat German, Aida kat Spain and Kak Emily kat Penang tu..

1. Go to your photo files… select the 8th photo folder

2. Select the 8th photo in that folder

3. Post that photo along with the story behind it

4. Then challenge 8 blogging friends to do the same

So, this is the 8th photo in my folder:

DSCF0788

Cerita di sebalik gambar ni… (nak mengumpat kena dalam bahasa melayu😉)..

Gambar ni I ambik in August 2007, masa ni Miss 6 belum pun 4 tahun mah! Masa ni dia kecik lagi dari segi ketinggian and dari segi perut dia. Rambut dia pun masih pendek lagi but dah start kerinting2 mcm maggi. I ambik gambar ni sebab jacket berbulu2 yang dia pakai tu. Alah, yang warna warni macam rainbow tu lah.

Jacket ni Nana diaorang yg bagi (that’s why lah I kena ambik gambr the girls wearing it) and dia yang kait sendiri. I tak tau lah berapa lama dia ambik masa kait jacket ni. Masa tahun tu, fesyen benang kait yg berbulu2 macam tu tengah femes so tu yang dia pun beria2 kait jacket untuk cucu2 dia yg comel lote. Miss 10 pun dapat jugak the jacket but different colour.

Tapi sayang nya, this was the only time kot The Little Misses pakai jackets diaorang ni. Entah lah, tak pernah ada masa yang sesuai for them to pakai cantik2 macam ni and then Perth ni bukannya sejuk sangat so terperuk aje lah jackets tu dalam wardrobe sampai lah sekarang. And The Little Misses pulak tu jenis yang lagi suka pakai sempoi2 aje. Bila pakai yg macam ni, diaorang mengadu gatal so lagi lah susah nak suruh diaorang pakai🙂. Pastu Nana pulak tu made it just betul2 muat muat aje untuk pakai for that year. Sekarang ni, lagi lah memang tak boleh pakai sebab dah tak muat, wehehehehe…

DSCF0792

Ini tak termasuk dalam tag tu tapi saje je nak tunjuk gambar diaorang berdua in that jackets.Lain kan gambar The Little Misses dolu2, hehehe…

Sape yang rajin nak buat tag, di alu alu kan, jangan malu2 ye🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: