>camping story

>

Bila life’s gone back as normal, baru lah boleh sambung balik cerita pasal camping🙂.

We went to a camping ground dekat dengan Mundaring Weir somewhere in the Perth Hills. Bukannya jauh pun dari rumah ni, only about an hour drive away. But for Perth standard, tu dah kira jauh lah, hikhikhik. The Little Misses yang dah biasa sangat naik kereta paling ‘lama’ pun half an hour so bila kena duk dalam kereta for an hour, terasa lah betapa lamanya😀. Miss 6 siap tanya, “is it going to be long? where is this camping site anyway?” Lerr, kalau dekat aje, baik gi camping kat belakang rumah aje kan! Ceh, 1 jam dah komplen, nanti bila kena pergi camping lagi jauh dari rumah, tak tau lah macam mana, hehehe.

Sampai aje, we all pun set up the tent and then after lunch, pergi hiking/trekking along the walking trails around the campsite. Lama gak lah we all gi jalan ni about an hour and a half, sampai Miss 6 dah betul2 tak larat nak jalan lagi (but takde sape larat nak mendokong dia yang beratnya mengalahkan tong gas penuh, hikhikhik) so masa balik ke campsite tu we all kena hiked ikut jalan rentas to avoid Miss 6 menangis kepenatan🙂.

Layan lah ye some photos I took along the trek.

IMG_2263

IMG_2265

IMG_2267

Masa ni masih lagi ceria sebab baru aje mula hiking🙂.

IMG_2285

hiking along the Pipeline trail. Pipeline ni hantar air sampai ke Kalgoorlie which is 560kms long, punyalah jauh! It’s supposed to be the longest freshwater running pipeline in the world. Tak kuasa lah we all nak ikut the trail sepanjang2 tu. Bukan setakat Miss 6 aje nanti yang nangis kepenatan, Mummy Miss 6 pun surenya akan nangis kepenatan!😀.

IMG_2292

IMG_2275

The dam at Mundaring Weir. Dekat view and view from the top of the hill.

IMG_2301

Masa ni Miss 6 dah tak larat jalan tu yang kena pegang tangan Mummy aje. And masa ni dah jatuh as well, tu yang kotor giler her top n pants!

 

IMG_2281 IMG_2284

IMG_2303 IMG_2306

The flora and fauna yang we found around our tent, including the kangaroo🙂. Yang herannya sekor aje we all jumpa but the kangaroo poo berlambak2 we all jumpa, hahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: