>Food, food and food….

>

I rasa happy sangat2 sebab ramai orang yang excited nak cuba nasib enter my lucky draw. I dah heret my hit/bean counter ke atas so senang lah you all nak tengok the number instead of having to wait for the whole page to download before the numbers pop up. I’m not sure lah kenapa some areas agak lambat sikit nak download my page tu sebab kat tempat I ni laju aje bila I bukak and refresh my blog🙂. Maybe sebab our connection laju giler kot ye, tu yang I tak menyedari masaalah orang lain, hehehe. Probably I kena kurangkan letak gambar and kurangkan saiz my photos kan but nanti kalau I kecikkan saiz the photos, tak dapatlah I nak buat you all drool tengok our dinners kan ;-D.

I kan tak pernah ada ong when it comes to lucky draws ni. Nombor I memang tak pernah naik. Padahal banyak kali jugak I masuk lucky draw ni sepanjang2 I hidup ni. But The Other Half pernah menang TV besar from lucky draw masa annual dinner tempat kerja dia masa kat M’sia. I nak memang sebungkus coklat pun tak pernah and punyalah susah! Hehehehe. Tapi kan apasal lah my email address sentiasa lucky pulak nya menang all these lotteries on the net and monies that I’ve won entah dari mana2? Memang nampak sangat lah diaorang ni menipu kan, hikhikhikhik…

Hadiah lucky draw I ni nanti2 lah ye I tunjuk🙂.

I just tunjuk our dinners aje lah ye, semalam punya and tonite’s. But before that I tunjuk dulu our breakfast semalam. Tetiba I rajin buat pancakes and jemput2 pisang. 2 jenis makanan for breakfast tu dah kira rajin gilers, hehehehe.

IMG_2576

My jemput2 pisang ni tak manis so I cicah dengan maple syrup. Terus jadi sedap🙂.

IMG_2591

Ini dinner we all malam tadi, nasi tomato with lamb rogan josh, sauteed veges, telur and sambal belacan, hikhikhik…

IMG_2594

Our dinner tadi. Sausages with bean salad and filled bread. (sikit lagi I nak letak belacan kat my plate, hahahaha)

Eh, you nak tau tak, I ni kan tak boleh tengok orang makan noodles, mesti terus teringin. Kalau tengah lepak2 kat foodcourt minum kopi and then nampak orang makan noodles, terus I telan air liur and terus my perut berkeroncong. Tak kisah lah noodles dalam bentuk apa pun, goreng or sup, hehehe.

Even tadi tengah tengok cerita Kungfu Panda and tengok all the animals tengah makan noodles kat kedai Bapak Panda pun terus I kecur air liur! Padahal I tengah makan dinner masa tu, muahahahahaha….. Kalau boleh ngences tengok kartun tu dah kira teruk lah kan, hehehehe. And sekarang ni my mind asik teringat kat noodles aje and asik terfikir bila I boleh makan noodles ni. What is it with noodles and me? Why do they have so much power over me? Hahahahahaha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: