>Just the two of us….

>

Baru 4 jam without them, dah rasa sunyi rumah ni, hehehe. Miss very-soon-to-be 11 takde kawan nak ajak gaduh, main Lego sorang2 dalam bilik🙂. Bila diaorang ada, sampai tak larat telinga I kadang2 dengar diaorang bising🙂. Miss 6 and The Other Half left this morning for Adelaide and they’ve just landed safely baru aje tadi. But poor Miss 6 sebab masih belum baik batuknya and masih rupa orang sakit lagi. But since ticket dah beli, tak kan lah nak burn macam tu aje kan so lepaskan lah jugak dia naik flight tu. The Other Half kata batuk dia wasn’t that bad on the flight so takdelah orang yang jeling tajam kat diaorang tadi🙂. Hopefully, she’ll enjoy her stay there.

IMG_2605

Tengoklah muka budak yang masih lagi belum 100% well ni. We dosed her up last night dengan ubat batuk, baru lah dia dapat tidur a bit nyenyak and barulah we all pun dapat tidur a bit nyenyak too, hehehehe. And pagi tadi pun before the flight, bagi lagi ubat batuk so she wouldn’t trouble the other passengers with her constant coughing. Seminggu dia batuk and tak lalu makan, she lost more than 2 kgs! Tak perlulah I susah payah bagi dia diet lagi dah lepas ni, muahahahaha. Cikgu dia sure akan terperanjat bila she goes back to school next week sebab dah ‘kurus’, hikhikhik…

And after sending them off at the airport where we just ‘drop off, hug, kiss, wave’ and then drive off, we stopped by at the Sunday Market aka carboot market. I memang dah lama nak pergi sini sebab nak cari pokok kari but sikitnya malas ke nak drive pagi2 ke Sunday Market ni. But pagi tadi since memang kena drive to the airport, singgah lah sini sekejap. And I finally found my anak pokok kari, yeay!!!!! Terus beli 2 pokok sekali you, tamak nya pasal, hikhikhik… Bukan apa, takut mati 1 pokok, at least ada lah jugak another one kan. Masih lagi seedlings so I kena transfer it to a bigger pot. Tapi tukang kebun I pergi ber’cuti’ ke Adelaide pulaknya so I think I’ll leave the seedlings in their own pots for the time being sampai lah tukang kebun I balik this Saturday, hehehehe… Setakat nak siram tu, boleh lah I buat😀.

Last night, I tanya The Other Half nak makan apa for dinner since he won’t be eating my cooking for the next 6 nights. He’ll be eating his Mom’s cooking for the next few nights, hehehe. He’s so looking forward to that, Not!, hahahaha. His Mum can cook definitely, but maybe tak kena dengan selera The Other Half kot. Ye lah, dah biasa makan fusion punya food kan bila kahwin dengan I, hehehehe. I told Miss 6 not to complain about Nana’s cooking because it might be very different dengan Mummy’s cooking, just telan aje with a smile😀. Nasib baik lah appetite Miss 6 tengah merundum sekarang sebab tak sihat so she won’t be eating much and hopefully won’t be complaining much lah.

This was what I cooked last night, beef schnitzel with chips and salad.

IMG_2601

Sunset is getting earlier now and so it’s getting quite difficult to take the dinner photos. Nak dapat lighting yang cantik indoors at night time without any lighting props is really difficult sometimes!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: