>late night merepek….

>

It’s 11.30 on a Thursday night and I’m posting an entry! Selalunya masa ni memang lama dah I dibuai mimpi but since dah kena tinggal laki minggu ni, tiap2 malam tidur lambat, surfing the net and baca novel in bed sampai larut malam, hikhikhikhik…. And since the kids still on school holidays, tak payah lah I kena bangun pagi2😀.

So, bila dah takde kerja nak buat tengah2 malam ni, I pun selongkar lah balik our photo albums on the PC. Terjumpalah balik gambar2 kenangan silam masa kecik2 dulu. Pastu kan, terperasan lah sekejap yang comel gak I masa kecik2 dulu, muahahahaha…

Dulu2 masa Miss 6 masih baby and toddler and Miss nearly-11 was around 5-6 years old, semua orang kata yang rupa Miss 6 ikut Daddy dia and rupa Miss nearly-11 ada iras2 I. Ye lah, masa Miss 6 baby and toddler memang macam Mat Saleh habis, tu yang orang kata sebijik muka Daddy dia and Miss nearly-11 pulak dah menunjukkan ciri2 kecinaan dia so tu yang orang kata ada iras2 muka I🙂.

But sejak kebelakangan ni, I’ve heard quite a few people yang first time jumpa The Little Misses terus cakap that Miss 6 rupa macam I and Miss nearly-11 rupa macam The Other Half. Miss 6 makin besar makin hilang her Mat Saleh so tu yang nampak dah ke asian an dia. Miss nearly-11 pulaknya I tak tau macam mana boleh macam rupa The Other Half, hehehe. But I think the most obvious would probably the raut wajah kot. Miss 6 and I dua2 ada muka bulat while Miss nearly-11 and The Other Half muka lonjong sikit rasanya (except The Other Half dah tak ketara sangat lonjongnya sebab dah dipadatkan dengan lemak2 tepu, hikhikhik).

So, tadi I saje je lah edit n cropped my photos masa kecik2 dulu and you tengok ye, ada persamaan tak dengan The Little Misses?😀 (cakaplah ada banyak persamaan ye, kalau tak nanti I sedih sebab anak2 I takde rupa I, hehehehe).

169 004i-1      055

  169 005i           DSCF0093

Sama kan gelak we all? Hahahahahaha……

Dah seminggu ni kan, I malas betul nak masak sebab takde orang yang nak makan. Miss nearly-11 jenis yang memang tak makan so kalau I bagi dia hari2 chips and chicken fingers n salad pun dia dah ok. She’ll eat whatever is put infront of her, sama ada makan dengan happy nya atau terkulat2 ajelah. So, I’ve been cooking her chips and schnitzel, chips and sausages, schnitzel and salad wrap sebab I malas masak, hehehehe. I pulak makan apa aje yang easy to cook🙂.

Sebab malas sangat tadi, I cuma goreng telur aje for my dinner and reheated the frozen nasi I jumpa dalam freezer, sup ayam frozen I jumpa dalam freezer and sambal belacan yang berbaki from the other day, hehehehe.

IMG_2627

And since I teringin nak makan ulam2 dengan sambal belacan but mana nak cari ulam at 6 o’clock at night, I pun makan ajelah sambal belacan dengan green salad. Sedap jugak you rasa ulam Mat Saleh cicah dengan sambal belacan ni rupa rupanya, hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: