>Before and after….

>

They are back home safely, Alhamdulillah…..

Which was a bit scary sebab bila I bangun pagi tadi and read the news online, the first thing I saw was ‘Adelaide rocked by earth tremor’. And when I looked at my hp, I saw an sms from The Other Half to say that they are ok and at the airport already. Phew!….

I was so shocked to see Miss 6 sebab she has lost some more weight and muka dia so cengkung banding dengan 2 weeks ago. I guess if you only eat the equivalent of 3 pieces of toast aje hari2 and then occasionally muntahkan balik your food after you’ve been coughing non stop, memang lah akan kurus kan. I think it’s my fault sebab I really wanted her to lose some weight when she was really chubby dulu tu and now she’s lost the weight but through being sick😦.

You bandingkan gambar dia ye, 2 weeks ago and this morning…

IMG_2539i   IMG_2640

About 2 weeks ago                                                       Pagi tadi

To my eyes, memang banyak sangat beza nya especially under her eyes. Eyes dia nampak so sunken kan. But at least, her face nampak lagi ceria and dah tak pale sangat. If you’ve lost 15% of your body weight, memang lah akan nampak cengkung kan. Memang lah cikgu2 dia akan terkejut habis tengok dia nanti……..

Anyway, I’m happy that they they are back and bolehlah I makan kenyang, mandi basah, tidur lena sekarang ni, hikhikhik….

Oh ye, I ada cerita yang sangat lah geram but funny at the same time. But I kena citer dalam bahasa melayu lah sebab biasalah kan, tak nak bagi orang tertentu baca, wehehehehehe…..

Pagi tadi, lepas dua orang tu sampai rumah and ‘Yang Separuh Lagi’(The Other Half??? Wahahahaha, jahanam bahasa) tengah sibuk memunggah bag pakaian nya dan I pulak sibuk nak meng ‘upload’ gambar2 dari kamera yang mereka ambil masa di Adelaide. Tiba2 saya tengok macam ada benda yang tak betul aje dengan camera tu sebab dia tak boleh nak bercakap dengan komputer saya.

Mula2 dia kata batteri camera dah nak kong, pastu saya pun tukarlah batteri. Pastu bila saya cuba lagi nak meng’upload’ gambar, masih takde apa2 yang berlaku. Pastu ‘Yang Separuh Lagi’ pun godek2 lah kamera tu dan PC nak tau sebab apa. Tiba2 keluar kat screen kamera tu kata ‘takde memory card’. Dia pandang I dan I pun pandang dia lah sebab mana tiba2 hilang memory card tu.  Takkan lah selama2 ni dia ambil gambar tak perasan takde memori kad.

So, I pun suruh lah dia telepon mak pak dia tanya kot2 terjatuh kat rumah dia. Nak tau apa Mak dia cakap? Mak dia kata, “Oh ye, lupa nak bagitau yang Bapak kamu keluarkan memori kad tu dari kamera kamu sebab kitaorang nak pindahkan gambar2 kat memori kad tu ke komputer kitaorang. Hari isnin nanti kita orang pos kan memori kad tu ke kamu balik ye.

Masa tu “Yang Separuh Lagi’ dah tak tahu nak cakap apa sebab dia heran…

1. Kalau kamu dah keluarkan memori kad tu dari kamera, kenapa lepas tu simpan kamera tu elok2 balik dalam bag kamera tanpa letak memori kad tu balik dalam situ?

2.Kenapa tak bagitau sape2 yang kamu nak ambik memori kad tu and kenapa tak bagitau sape2 yang kamu dah ambik memori kad tu?

3.Kenapa tak guna aje USB cable nak pindahkan gambar dari kamera ke komputer padahal Bapak dia sangat pandai berkomputer?

4.Uwahhhhh, macam mana kitaorang nak tengok gambar2 percutian Adelaide and tak boleh lah saya nak tayang kat blog!!!!!

Pastu ‘Yang Separuh Lagi’ pun kata sambil geleng kepala kat saya, “Saya rasa amat gembira yang kita duduk jauh dari mereka. Apasal lah Mak Bapak saya tu macam tu ye.…..” Kami cuma boleh tersengih aje lah dengan perangai mereka itu…..

So, kalau kamu semua nak tengok gambar percutian tu, tunggu lah ye sampai dapat balik memori kad itu, hikhikhikhik….

And to another cerita, I cuma dapat 7 emails aje yang hantar proofs nombor2 bertuah itu so petang ni I akan buat cabutan bertuah tu. Bigger chance of you guys winning lah kan sebab tak banyak nama yang masuk dalam lucky draw bowl tu kan, hehehehe…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: