>I can’t think of a topic….

>

I baru perasan yang dah lama jugak I tak tunjuk gambar our dinners kan (seminggu tu lama lah jugak🙂). I guess sebab banyak cerita lain yang more happening and more interesting yang I nak cerita kat blog, tu yang gambar dinners took a back seat for a while. Lagi best tayang gambar cookies and gambar cupcakes yang I ambik siang hari than tayang gambar dinners yang ambik at night time when the lighting is hopeless. I think I have to figure something out to solve the lighting issues lah….

And then, instead of jadi makin rajin masak since The Other Half and Miss 6 balik from Adelaide, I jadi makin malas nak masak pulaknya! So, bila I malas nak masak, I malas lah nak ambil gambar kan. Even last night’s birthday dinner pun was so sempoi sebab Miss 11 only wanted wrap and chips. (Kalau Miss 6 punya birthday dinner, probably I kena bertungkus lumus kat dapur since morning sebab sure punya dia order macam2, hehehe).

Malam ni I still masih malas nak masak but since takde sapa yang rajin nak keluar pergi beli dinner, I pun gelodah lah my magic fridge and freezer, hehehe. Kuah bolognese I buat last week yang I simpan dalam freezer masih ‘fresh’ lagi so I pun tukar lah the kuah jadi pasta bake. I tinggal buat the white sauce and masak the pasta shells and bung the whole thing in the oven to heat up.

(tu yang best nya ada magic freezer and fridge ni you. Bila malas, tinggal say “Alakazam!” aje and bukak pintu freezer, terus dapat food, muahahahahaha😉).

But sebelum malas tu, kenalah ada masa rajin untuk isi freezer tu dengan macam2 leftovers kan. I ni jenis yang tak pernah pandai agak nak masak cukup2 aje untuk sekali makan. I kalau masak, mesti ada extra. (Hmmm… you rasa ada extra selalu ni sebab my food tak sedap ke ye and orang tak lalu makan? hikhikhik). So, bila ada extra tu, I akan pack some untuk our lunches the next day or pack them away in the freezers so boleh guna di saat kecemasan🙂. Tu yang my freezers boleh ada magic!

IMG_2677

Tapi kan…. apasal my pasta takde rupa pasta ye? I rasa macam rupa chicken pieces aje. Ish, padahal takde secebis ayam pun dalam pasta tu tadi tapi bila dah masak, miraculously tukar rupa jadi macam ayam, hehehe…

Ini mesti sebab freezer I terlebih kasi magic dia! Kahkahkahkahkah…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: