>Segmen geledah dapur

>

ben_ashaari header

You all surenya dah kenal betul dengan mamat yang kat atas ni kan. Pergi mana2 blog, surenya ada muka dia ni, kira sama taraf kefemesan dia dengan Mawi lah! (Tapi kan Ben, Ben lagi hensem dari Mawi lah, hikhikhik…).

Actually, dia dah lama jemput I join segmen geledah dapur ni but dapur I tu sikit nya messy ke so tu yang ambik masa nak jemput Ben datang geledah. Ini pun masih messy lagi but I dah letak giant padlock kat the very messy pantry tu so memang hangpa tak boleh nak masuk area tu lah, hehehehe. You nak geledah tempat lain, no hal punya especially kalau you nak geledah my magic freezers tu ;-D.

But before you nak geledah my dapur, just nak warn you yang dapur I memang takde lauk pauk, kuih muih yang menarik langsung (tak macam Dapur Cik Mat, Kak Ummi and Dak Hana Jepun tu! hehehe). Kira betul2 dapur orang yang suka giler masak benda2 yang sempoi so tak banyak recipes kat dapur I ni.

Lerr, panjang betul pulak intro I. Ok lah, I letak syarat2 dia ye..

1. Header BEN ASHAARI perlu ada

-Dah letak tu (cukup besar tak Ben? Kalau you nak I besarkan lagi, boleh aje, hahahahaha)

2. Keterangan ringkas mengenai blog anda

– Blog I ni I started it in Jan 08 sebab geram tengok orang lain ada blog, so I pun nak jugak lah ber blog sama🙂. Kiranya dah 2 tahun lebih lah usia blog I ni. Tapi the layout semua memang macam newbie lagi lah kan sebab I ni memang tak larat tau nak godek2 nak bagi my blog lagi happening. My intention buat blog at that time, untuk rakam the going ons in our lives but cerita about what we have for our daily dinners lah yang banyak nya. Pastu di selang selikan dengan cerita about our family, mostly our little misses and The Other Half. Kalau I cerita pasal The Other Half memang fofular sungguh that topic (heran betul I, hehehehe).

3. Apakah menu istimewa yang ada dalam blog anda .. Berikan sekali linknya ..

I ni kan selalu masak yang sempoi2 sangat so tu yang tak banyak recipe kat blog ni. And semua recipe I takde yang femes and popular seantero dunia (Pastu I pun selalunya malas giler nak menaip recipe until someone asked me for it, hikhikhik). So, tak boleh lah I nak bagi link….

4. Dari mana anda tahu mengenai segmen ini .. Linkkan sekali pada namanya.

Mana lagi kan, mesti lah straight dari tuan empunya blog yang hemsem itu sendiri. Ben ni kan, memang tabik lah, hari2 tu adalah agaknya 10 posts dia buat kat blog dia tu. Memang rajin tahan gaban betul! I buat 2 entries malam ni pun ambik masa berjam, lagi kalau I buat 10 entries. Mau kebas punggung I duduk depan PC agaknya, hahahaha. Kalau you all nak tau ;ebih lanjut tentang budak ni, pergi ke sini ye

So, you all sape2 yang nak suruh Ben gi geledah dapur rumah you all. Jangan segan silu, pergi lah ke rumah dia tu and jemput dia datang ke dapur you all. Kalau dia datang tengah malam, I tak jamin eh!😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: