>Sampai hati you buat I macam ni….

>

I ni kan I rasa baik hati jugak lah orang nya, tapi kalau perangai dia dah teruk macam ni, memang I tak boleh tahan lagi!!!

I dah bagi dia tumpang tinggal kat rumah we all and dah bagi makan hari2 tapi masih lagi sakitkan hati I dalam diam.

Selama2 ni I tengok dia cute sangat2 sebab tak tau perangai dia yang sebenar2 nya macam mana kan.

But petang tadi, baru lah terbongkar rahsianya. I thought selama ni dia still single, rupa rupanya dah beristeri and dah beranak lagi tu. Sape lah yang tak geram kan!

Selama2 ni I blamed others for the wrongdoings sebab memang I tak sangka yang dia sanggup tikam I dari belakang…

But Allah maha adil, dia tunjuk kan jugak akhirnya siapa yang bersalah….

You tengok pokok chilli I ni. Selama2 ni kan, I blamed ulat bulu aka caterpillars for eating all my lovely chillies. Sedih betul I tengok all my juicy gemuk2 chillis got eaten. And The Other Half pun letaklah this organic poisons to deter the caterpillars. But my chillies still ended up being torn apart and eaten, sob sob….

IMG_2698

Until petang tadi when The Little Misses were having their afternoon tea after school, when they suddenly excitedly called me….

Mummy, Mummy…Come quickly! The mouse is climbing on you chilli plant.” Masa tu I just said, “That’s so cute!”

Then they said…….

Mummy, I think it’s eating your chillies!

Then I said, “What? No way! Mice don’t eat chillies!

I pun kelam kabut lah pergi investigate their statement itu.

Wahhhhhhhhhhhh……. Memang betul seperti yang mereka katakan!!!!!! Cili cili ku robek ditebuk tikus!!!!!!!

And bukan setakat sekor aje, dia pergi bawak anak and bini dia sekali menjamu selera kat pokok chili I tu.

Memang tak tau beruntung betul lah mouse itu. Selama2 ni we all biarkan aje dia buat rumah dekat2 our compost bin sebab we thought since dia tak masuk rumah, we didn’t really care if he wanted to eat our scraps. And he’s so small and cute anyway darting around our garden….

IMG_2707

Ini nampak blurry aje (ala2 gambar artist bila paparazzi ambik gambar dari jauh giler :-D)

IMG_2708

Ini pun still a bit blurry but memang dah boleh bawak masuk courtroom as a proof lah sebab sudah terang dan nyata siapa culprit nya.

So…. after what we saw this afternoon (and we’ve got proofs as well so don’t you dare deny it!), you are certainly not welcomed in our garden anymore!

So, you can pack your bags (and make sure you take your whole family along with you) and nyah kau dari rumah ini!

Even The Little Misses don’t find you cute anymore and they want you to be gone too! So there!

Macam soap opera aje kan, muahahahhahahahahaha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: