>The things you can find….

>

Orang dah cakap, jangan masuk rumah Cik Mat kalau tak tahan godaan. Tapi degil, masuk jugak. Hah kau, padan muka, kan dah tersampuk!

Sejak dua menjak ni, setiap kali pergi kedai second hand, mesti mata ini akan melilau tengok kot2 ada piring and cawan and pinggan and mangkuk antik yang cantik2 nak buat display makanan nak tayang kat blog. Sebab geram bila tengok Cik Mat tayang makanan2 dia dalam pinggan mangkuk antik tu, hehehehe…

Tadi terjumpalah some nice pieces but definitely tak antik lah, ala2 antik ada lah kot. Bila I nak guna benda2 ni, itu belakang kira kan, as long as tak kempunan membeli, wehehehehe….

Mana tau, I akan lepak2 petang2 sambil minum teh and makan kuih bakar kan🙂. Tea cups tu kecik aje sebenarnya sebab piring tu cuma saiz piring teacup aje.

IMG_2889

Jangan di tanya ye apa nama bunga2 ini sebab I dulu masa belajar pasal flora ni failed, hahahaha….

Cik Mat… you tergoda tak tengok barang2 antik I ni? Muahahahhaha ;-D.

Malam ni restoran kat rumah I di tutup sebab tukang masak tak sedap badan. Dapat head cold and cough so deria rasa and bau dah sangat2 berkurangan. Nak masak aje takde mood, tapi makan tetap bersemangat, hehehehe…

IMG_2881

I masak nasi goreng and tahu goreng aje. Rendang tu dapat dari dalam magic freezer I. Budak2 I goreng kan chicken nuggets to eat with nasi goreng.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: