>Darwin and NAPLAN

>

Esok pagi2 The Other Half will be flying off again for a few days but this time to Darwin pulaknya. Kena tinggal lagi lah we all bertiga aje, sob sob sob…. Takpe lah kan, dah namanya mencari rezeki so kenalah redha🙂.

And esok Miss 11 will start her Year 7 NAPLAN tests for 3 days. It’s a bit annoying sebab kat sini the students and teachers are not too exam-focused (in primary schools) so bila ada tests macam ni, Miss 11 macam buat tak kisah aje. Kita lah yang beria2 kena push her buat extra work and questions. She does some revisions at school with the teachers but tak lah macam kat M’sia yg akan buat revisions months and months in advance kan. I ingat lagi masa I ‘kecik2’ dulu, my Mak and Abah tak bagi tengok TV for a month before any exam. Dah habis semua exams, baru lah  we all dapat kebenaran tengok TV. We’ll start doing that with her once she’s in high school, baru dia tau macam mana Mummy dia kena masa dulu2, hikhikhik.. Pastu NAPLAN ni pulak cuma test English and Maths aje pun, bukannya all subjects, kacang kan!😀.

Miss 11 ni jenis budak yang can answer questions tapi dia malas nak baca the questions dengan teliti so her answers won’t be to the question that are being asked lah kan. We all ni selalu kena ingatkan dia to read the questions thoroughly, pastu baru lah dia dapat jawab dgn betul! Hish… Tu yang Daddy dia makin botak dari sehari ke sehari, muahahahahahaha….

Oh well, hopefully she can do her best for the next 3 days.

Petang tadi for afternoon tea budak2 ni I cuba masak bahulu kukus. I guna recipe Kak Fida from My Resipi. Ini link recipe dia. Tersangatlah senangnya nak buat and memang menjadi mekar bagai bunga bahulu I tadi! The Little Misses and The Other Half terpesona tengok kuih I tersenyum penuh makna, hahahahahhaha… I buat setengah adunan aje tapi dapat 33 biji saiz mini cupcakes tu. Memang kenyanglah we all makan tadi🙂. Thanks ye Kak Fida for a marvellous recipe🙂.

IMG_2959

And for dinner pulak The Other Half minta pizza sebab dia kata dah lama dia tak makan pizza. And since dia nak terbang esok, I pun buat kan lah as per request.

Ini his pizza sebab dia suka thick and smothered with cheese. My pizza penuh dengan veges and tak banyak cheese (jaga badan kan, hikhikhik)….

IMG_2972

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: