>A very malas Thursday

>

I’m in my malas cooking mood for the past 2 nights. I guess lepas masak asam pedas tu and dapat fulfilled my kempunan nak makan asam pedas, terus dah tak terasa nak makan apa2 sangat. Kesian light box I tu, tak berteman dah 2 malam. Nampak sangat kasih I tak berpanjangan, hikhikhik…

Since takde gambar food tonite, kita layan gambar The Little Misses aje lah ye. Miss 11 has finally finished her NAPLAN today and she’s so happy it’s over. Itu baru 2 subjects aje dah mengeluh, tunggu lah nanti when she’s in high school sitting for her TEE, baru lah terkejut2 dia kena sit so many papers, hahahaha…

I saje2 ambik gambar diaorang ni and playing with Picasa. Nampak sangat I malas nak buat kerja rumah yang berlambak2 tu kan sebab sanggup merajinkan diri godek2 Picasa, hehehe.

IMG_2990

Gambar ni I ambik guna ISO1600 sebab nak get the most light without using flash tu yang dia very grainy. I takde light box yang big enough to fit both of them, hahahaha…. Lepas di cropped, light adjusted, changed to black and white……. jadi lah gambar yang macam kat atas ni🙂

IMG_2991 - Copy

Gambar ni pulak I ambik guna ISO100 aje but guna flash tu yang tak grainy and muka MIss 6 nampak very fair. Dia bukanlah putih mana pun (but definitely lagi putih dari Mummy dia lah, hehehe). Selepas di godek2, jadi lah macam ni.

Evertime Miss 11 tersenyum, mesti nampak a metallic glint at the back of her mouth kan. That’s because she’s got 3 metal capped-teeth. It was done quite a few years back to protect her molars from caries🙂. All 3 teeth yang metal-capped tu gigi susu so lepas ni kalau gigi susu dia tu luruh, kaya Makcik you sebab boleh jual gigi tu untuk scrap metal! Muahahahahaha….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: