>Dah larut malam…..

>

Dah pukul 11.30 malam and I masih kat depan komputer. The Little Misses nak bawak karipap esok for lunch at school and bila I checked my magic freezer, dah habis stock karipap. So sambil2 masak dinner tadi, sambil tu lah I masak inti and uli dough, sampai pukul 10.30 tadi, baru lah habis kelim karipap nak penuhkan balik supply yang dah dwindling tu. Lambat betul I mengelim tadi sebab sambil kelim, sambil tengok TV, manalah tak lama kan!Punyalah rajin ibu mithali ini membuat karipap kan, hahahahaha….  Cukuplah supply untuk 5 kali lunches for The Little Misses🙂

Malam ni I malas nak masak sebab tengah hari tadi dah makan berat (leftover masak lemak from last nite🙂), so I goreng kan chicken nuggets and chips for The Little Misses and I buat jemput2 udang for me🙂. Masa I tengah geledah freezer mencari karipap tadi, I terjumpa frozen kuah kacang (but tak tau lah dari zaman bila!). I pun goreng tahu sikit and buat rojak sempoi yang tak cukup bahan. So far, masih lagi tak sakit perut sebab makan kuah kacang yang dah berzaman dalam freezer tu, wehehehehe… Every time I dah masuk simpan cooked food dlm freezer tu, baru lah I teringat nak tulis date kat atas bekas tu. But since malas, terus lah tak buat. Tu yg tak tahu berapa lama kuah kacang tu dah tersimpan dlm magic freezer tu, hehehehe…

IMG_3176

IMG_3181

Rojak sempoi tak cukup bahan🙂. Kuah kacang tu still rasa macam kuah kacang so I guess it was still ok lah kan, hikhikhikhik…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: