>Behold! The magic freezers…

>

Miss 6 is sick again, her asthma is back. So she won’t be going to school esok and I lah yang kena stay at home dengan dia🙂. She’s been taking Seretide twice daily non stop since she’s first diagnosed but I guess viral infections sekarang tengah berleluasa sebab tengah musim sejuk kan so tu yang dia start batuk balik and the preventive medicine wasn’t doing a great job. Oh well, the joy of having 4 seasons😀. Hope she has a good nite sleep tonite without too much coughing and sniffling and having to take the puffer.

Anyway, ramai orang asik tanya about my magic freezers ni kan sebab I slalu sangat recycle our dishes when I’m in my malas to cook mood. I ni selalunya masak more than enough food for 4 people at dinner time. And I will pack some of the leftovers for The Other Half to take to work for lunch the next day. I will be so happy kalau the leftovers terus habis the next day but most of the time, memang akan ada saki baki for another meal or lunch. And sebab tak baik membazir makanan kan, I pun selalunya akan simpan them in ziplock bags or in plastic containers in the freezer to be used sometime in the future when I’m being lazy, hehehe.

Kalau I buat BBQ, we all akan BBQ 1 whole chicken as well to be kept in the freezer so we can use it anytime we like. Kalau masak sausages, I akan masak extra and put them in the freezer too. Masak apa2 pun lah, kalau ada lebih, mesti letak dlm freezer, including nasi! Kalau I buat karipap or doughnut, pun sumbat dlm freezers jugak untuk di buat makanan for afternoon tea or for The Little Misses lunches.

Tu sebabnya my freezers rupa dia macam ni…

IMG_3248

Ini freezer in the kitchen where we put everything and anything but mostly non meat stuff lah like karipap, segala macam jenis pastries, frozen veges, ice cream and entah2 apa lagi including leftovers, hehehe. Don’t ask me what’s in that red plastic container because I dah lupa what I put in it. I rasa dah berbulan2 kot benda tu dalam freezer tu. One day I think I have to defrost the container and find out what’s in it! wakakakakakaka…

IMG_3250

Ini pulak our upside down drawer freezer in the laundry where we put our meat/seafood/chicken and everything else yang I boleh sumbat in it. I jumpa the peanut sauce haritu dalam one of the drawers ni lah😀.

As you can see, both freezers sangat2 lah chock-a-block nya with stuff. I tak boleh tengok the freezers empty, rasa lain macam aje so tu yang I sumbat dengan segala macam benda. Tepung2 or baking stuff I memang tak letak dalam freezer. Kalau I kena letak baking stuff or tepung dlm freezer, memang I kena beli another freezer lah mcm tu, hahahaha. Kira kalau ada darurat kat Perth ni, memang we’ll be fully stocked lah with food, hikhikhikhik…. Tu yang kadang2 terlupa ada simpan leftover food inside here sebab dah penuh sangat dengan macam2. But bila geledah freezer, masa tu rasa best sebab tetiba terjumpa harta karun! Save me time from cooking, wehehehehe….

And gambar bawah ini pulak khas untuk FairyLilly and TTM..

IMG_3236

Tadi I pergi serbu Coles and borong their curry pastes, I beli sampai 8 packets you! Ini pun dah last kopek punya, memang orang lain dah borong giler2 macam I jugak. Sedih betul sebab Rogan Josh dah habis stock😦. Check out girl tadi agaknya mesti ingat I nak buat kenduri kot sebab borong curry pastes berpacket2, kahkahkahkah. Either that or dia ingat I ni mesti malas nak masak from scratch!😀. Best you sebab I dapat kofta, korma, balti and vindaloo untuk buat stock until 2012(well, they expire in 2012 so tu yang borong bagai nak rak, muahahaha).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: