>Nasi lemak seringgit :-)

>

Semalam dah kenyang berBBQ, hari ni kita makan nasi pulak. Dah seminggu tak makan nasi for dinner kan, so kena lah masak nasi before anak2 I tu lupa yang they are half jawa, hikhikhik…. Tapi terlupa pulaknya nak goreng tempe so tak boleh lah mengaku lah pure jawa macam ni kan😦, hehehe….

Everytime we all balik M’sia, my Abah mesti akan belikan nasi lemak yang kawan masjid dia jual. So, bila we all ambik midnite flight from Perth and got to the kampung around 9 pagi, sampai2 aje kat kampung tu, mesti ada nasi lemak bawah tudung saji waiting to be consumed by us. And ada special nasi lemak for The Little Misses yang takde sambal and takde peanuts. Tapi mana lah The Little Misses ni biasa makan nasi pagi2 kan so we all aje lah yang membaham nya, hehehe. Diaorang akan mintak roti canai or cereal or toast🙂. And then usually, on the last day of our stay kat kampung, he would order nasi lemak for us as well and pagi2 morning dah tersedia kat meja🙂. My Emak suka lah sebab dia tak payah masak nasi lemak untuk we all, hehehehe… But I tak tau berapa harga nasi lemak yang my Abah beli tu. Simple aje nasi lemak dia, nasi + sambal + timun + kacang + ikan bilis + telur. Ada RM1 kot kan?

Nasi lemak yang I masak for dinner tadi pun simple aje, instead of telur I ganti dengan ayam goreng. Mahal lah sikit dari seringgit kan sebab ayam mahal ye tak, hikhikhik….

IMG_3379

Nampak tak the steam coming off the nasi lemak? Menggiurkan sungguh kan bila nampak steam kat dalam gambar ni, macam nak makan aje, hehehehe😉.

IMG_3381

Kalau I jual seringgit, memang rugi lah. Kalau I jual $1, lagi lah rugi nya, muahahahaha…..

And ini untuk Mia’s Mom, gambar Miss 6 in B&W🙂.

IMG_3350-1

IMG_3351-1

I lagi suka ambik gambar Miss 6 dari ambik gambar Miss 11 sebab Miss 11 ni at that stage where getting her photos taken is such a chore. Kadang2 susah betul nak suruh dia smile or act ‘happy’ for the camera. Teenagers!

Oops, sebelum Miss 11 makin merajuk, I’m going to put a photo of her that I took semalam where she’s ‘smiling’ a bit for the camera. Teenagers kalau dah merajuk ni susah weh!!!!

IMG_3326

Semalam I konon2 nya nak ambik gambar diaorang  melompat. Ye lah kan, semua orang yang ada DSLR, ada gambar jumping so I pun nak lah buat gak, hehehe. Tapi kan, susah giler nak suruh diaorang jump at the same time and jump elegantly, hahahahaha….

IMG_3342

IMG_3347

Jom kita gelak ramai2, muahahhahaha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: