>I love ready made spice pastes :-)

>

Every Thursday afternoon/petang after school, Miss 11 sekarang ada Wakakirri dance practice at school until 4 o’clock. So Miss 6 and I have been spending the time waiting for her either at the shops or at McCafe or at the playground. Nak balik rumah, rasa tak berbaloi pulaknya sebab baru aje nak panas our bottoms sitting at home, dah kena start kereta balik nak pergi ambik dia. So, tu yang we all lagi suka lepak2 kat kedai sambil window shopping. Nasib baik lah kat depan their school ni ada a small shopping mall which has a few nice i.e. cheap shops and also ada Woolies and Coles. And nasib baik lah Miss 6 loves spending time window shopping with me🙂.

So, tadi I pun since nak menghabiskan masa, gi lah ronda2 every aisle kat Coles with Miss 6 sambil belek and telek all their stuff especially everything that’s on sale, hehehe. They are selling Cadbury bar/block yg 200g tu at 2 for $5 you! Punyalah banyak flavours Cadbury sekarang ni🙂.

Mata Miss 6 terus bulat tengok all the chocolates on sale, macam masuk Willy Wonka Chocolate Factory aje rupa dia tadi, muahahahaha……😉. Padahal, choc supply kat rumah ni tak pernah putus, tapi, biasalah kan budak2….. Mana boleh jumpa chocolates, macam dah bertahun tak makan even baru aje lepas makan chocolates sebelumnya🙂.

Masa I dolu2 first time datang OZ ni, memang kemaruk sangat2 beli chocolates, pantang jumpa mesti nak beli and nak makan sebab murah kan. Sekarang ni, I still pantang jumpa jugak , mesti nak beli tapi I dah tak makan dah. Entah lah, maybe sebab dah banyak sangat supply kan, so tu yang buat tak teringin nak makan. Cuba bagi I durian kat sini, memang I akan melantak sepenuhnya! hikhikhik…..

Anyway, before I pergi jauh melalut… Masa I tengah ronda all the aisles tu, I terjumpalah another curry paste and what nots by the same company yang buat the ‘Passage to India’ curries yang The Other Half minat sangat2 tu. They also have ‘Passage to Thailand’ and ‘Passage to Morrocco’ curry pastes and spice pastes! And Coles were having the ‘Passage to Thailand’ curry and spice pastes on SALE so terus lah tanpa berlengah2 I rembat 2 bungkus aje. ( I kan tak greedy you, tu yang ambik 2 aje, hehehehehe).

And for dinner tadi, I used one of the pastes which is Pad Thai.

IMG_3417

Ini untuk sesiapa yang tinggal kat OZ and nak tau macam mana rupa the packet, hehehe

And ini rupa our Pad Thai sebelum di makan dek The Other Half and me. The Little Misses I buatkan maggi aje, hahahahaha… Punyalah tak senonoh Mummy diaorang ni kan (but I put veges and meat in their maggi so ok lah kan😉).

IMG_3413

I takde lime untuk perah atas pad thai ni so I guna aje limau purut yang berlambak2 kat belakang rumah we all tu. Sedap jugak rasa dia🙂.

IMG_3412

The Other Half kata sedap Pad Thai paste ni, dia makan sampai bertambah, hehehe.

Esok, bolehlah I pergi Coles lagi and borong all the pastes kan! Senang hidup I ada benda2 ni😀.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: