>First day of puasa ganti

>

Pagi tadi I set my alarm at 5 o’clock in the morning. Sikit nya gigih ke bangun pagi2 morning sebab nak bersahur. Ye lah orang qada’ puasa first day hari ni, so tu yang berkobar2, hahahaha….

Sekarang ni Subuh masuk pukul 5.38 so tu yang seronok bersahur sebab bukan tengah malam kena makan. But I cuma minum kopi and minum air aje pun pagi tadi. Siap bawak masuk thermos and instant coffee n sugar and powdered milk masuk bilik sebab tak berani nak pergi dapur sorang2 masa still gelap gulita pagi2 buta tu, lawak kan….hehehehe…

And yang best nya berpuasa masa Winter ni sebab Maghrib masuk awal, pukul 5.19 dah boleh buka puasa non! Hajat hati nak berpuasa hari2 minggu ni and kasi selesai segala hutang piutang but tak tau lagi lah kan. Mana tau ada aral melintang tak dapat nak puasa kan. Esok pagi I think I set alarm clock tu lewat sikit lah kot sebab setakat minum kopi and air aje, 5 minit pun tak sampai, hehehe….

Sebab puasa sorang2 aje kan, so berbuka pun sorang2 aje lah and bila berbuka sorang2 ni, malas lah nak buat macam2 untuk iftar. I cuma buat karipap aje since I had to do them anyway for The Little Misses lunch boxes. But I buat inti special untuk I, keledek + kentang. I love karipap inti keledek ni but no one else likes it so tu yang malas nak buat selalunya. But tadi, since dah ada keledek, I pun just buat lah sikit to satisfy my tekak puasa🙂.

Jom, jemput berbuka…..

IMG_3508

secawan kopi susu dengan 3 ketul karipap🙂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: