>Sunny Saturday in Winter

>

Bangun pagi tadi terus terfikir betapa boring nya lah my blue blog ini. Dah berapa lama tak ganti cat baru sebab tuan rumah malas nak godek2 blogspot. Rumah orang lain nampak meriah aje dengan macam2 wallpaper, cat ceria, lip lap lip lap so tu yang I pun teruja nak tukar cat baru. Dalam banyak2 designs, this orange abstract corak aje yang semua orang rumah ni suka. I guess it’s not that cluttered and still easy to read. Tapi I have to readjust my photo size so tak terlebih bagak and terkeluar2 dari garisan penamat😉. I’ll ganti cat baru again bila nak dekat raya nanti ye!

What did we do today? Miss 11 and The Other Half as usual pergi painting on Saturday morning. While Miss 6 and I duk kat rumah bergolek2an bermalas malasan. That’s what Saturdays are for kan🙂. I malas nak ikut diaorang sebab nak jimat duit, tak nak tergoda dengan segala macam sale yang tengah berlangsung sekarang, hehehe. Kalau duduk rumah, dah sure nya lah tak kan keluar duit apa kan!

But we did go out in the afternoon after lunch. We went to Freo sebab nak jumpa someone yang kenal through blogs who just arrived from M’sia for a holiday. Ni kiranya baru pertama kali jumpa lah. I kan kalau ada orang tanya kat mana nak beli souvenir paling murah kat Perth ni, I mesti suruh diaorang pergi E-Shed market at Freo.  And I rasa every visitor from M’sia memang tau and akan pergi E-Shed market tu untuk cari souvenirs. Kalau ada sesiapa yang baru sampai dr M’sia and rindu nak tengok ramai orang Malaysians, pergi ajelah E-Shed market tu, mesti nya akan terjumpa dengan M’sians lah! Kalau rindu sangat nak borak2 dengan orang M’sia, tegur aje lah sape2 yang kat situ tu. But I tak lah sampai tegur2 entah sape2 kat E-Shed market tu, tak kuasa I!Hikhikhikhik….

Even though it’s Winter but the weather tengah hari tadi was so so warm. It got up to 23C which was warm lah kan in Winter! And the best thing to have when it’s warm is gelato.

IMG_3615

IMG_3617

Eating ice cream in Winter, hehehe….

And this is Farah, the blogger that I met at Freo today. She said she saw me once at Sunway Pyramid masa we all balik M’sia last time but dia malu nak tegur I masa tu, so bila dia datang sini, baru dia dah tak malu dah nak tegur I, hehehe…

IMG_3620

Thanks Farah sebab sudi jumpa we all tadi🙂. Hope you have a nice holiday in Perth!

Tonite’s dinner I cuma masak yg sempoi, baked chicken wings and sausages with sauteed potatoes and salsa.

IMG_3630

The Other Half malas nak berBBQ even though the weather was so nice!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: