>The pathetic lemon tree

>

Semalam I cerita pasal pruning my pokok lemon yang takde buah tu kan. Pastu, hari ni Puan TTM aka Chloe yang duk kat Melbourne tu kan, saje je tayang kat blog dia tu pokok lemon dia yang tersangat lah lebat nya berbuah. Siap 1 bucket lemons dia gi petik semalam. Nyampahhhhhhhh!!!!!! Saje je dia nak bagi we all jeles!😛. Semalam sebelum pruning, I dapatlah kutip 3 biji aje lemons yang dah kuning. Yang lain masih lagi hijau tapi terpaksa say adieu to them :-((.

I nak tunjuk gambar pokok lemon we all bulan lepas. Ignore the 2 girls yang melompat sakan in this photo ye. Just concentrate on the lemon tree yang lebat merimbun kat belakang diaorang tu, yang dah tinggi melangit tu hah.

IMG_3338

And ini rupa the same pokok lemon hari ini setelah di gondolkan dek we all semalam. It looks so pathetic kan! Macam nak tak nak aje hidup kan, hahahahahahaha……

IMG_3657

Can you imagine pokok I ni duk sebelah pokok lemon TTM tu, mau kena gelak kaw kaw nya dek pokok lemon TTM. And sure lah ada inferiority complex pokok lemon I lepas tu. Terus terbantut tak nak berbuah punya lah!. Sian dia kan, hehehe….

The Other Half kata hopefully, it will grow back nicely to a manageable height (kalau it will grow back!). Kalau dia merajuk tak nak hidup sebab kena cantas maut, kenalah we all beli pokok lemon baru, hikhikhik…… But pokok lemon we all ni mereng sikit, cycle dia dah tak betul. Pokok lemons lain masa Winter ni lah tengah lebat berbuah kuning2 and dah boleh di petik. Pokok we all ni, baru sekarang nak keluarkan buah, ada banyak buah yang masih hijau and only ada 3 biji aje lemons yg kuning. I rasa pokok lemon ni memang dah nak menopause sebab tu ada hormone imbalance and cycle tak betul😀.

Anyway, enough of the lemon tree. Tadi I made choc muffins for The Little Misses afternoon tea. I guna recipe jaffa muffins ni but instead of using orange-flavoured choc, I cuma guna dark chocolate pastu letak sunquick orange concentrate in it. I love the combination of orange and choc.

IMG_3660

IMG_3654

And I just hias them with whipped cream and sprinkles aje.

And for dinner pulak, I made baked rack of lamb with baked potatoes, sauteed zucchini and caulifower gratin.

IMG_3664

IMG_3669

Only The Other Half and Miss 6 yang suka sangat2 lamb ni so diaorang lah yang beria2 makan. I lagi suka makan jaffa muffins tu dari the lamb, hikhikhikhik……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: