>Food-day Sunday

>

The Little Misses seperti biasa had their Sunday school this morning. Since the class is from 10-12 so I selalunya akan bake something for them to take to eat during their break time. Kat masjid memang ada orang berjual makanan for the kids to buy during their break but selalunya heavy stuff like burger or hot dogs. The Little Misses awal2 dulu beli jugak burger and hotdogs ni but selalunya memang diaorang tak habis makan sebab too much, rasa rugi aje lah beli and then terbuang aje lepas tu. So tu yang I normally bake muffins or cupcakes for them to eat which are not that heavy and easy for them nak makan pun.

And since I have to bake for The Litle Misses, I selalunya akan bake lebih sikit untuk sedekah kat masjid for the other kids as well. Kalau simpan kat rumah pun, takde sape yang nak makan and menghabiskan. Might as well let the other kids makan kan, at least habis lah jugak. And it also satisfies my baking urges at the same time🙂. I like to bake but no one to finish the stuff. So sekarang ni, tiap hari Ahad I can bake and ada orang yang akan habiskan which makes me feel so good, hehehehe…..

Pagi tadi, I made coconut+orange cakes. I guna base recipe from here, but instead of letak vanilla essence, I letak orange sunquick tu. And I tak buat topping coconut icing tu, I just use sempoi nya icing. The cake is so light and very moreish, memang sedap (to our tekak lah!). Pastu sangat2 senang nak membuatnya pulak tu, lagi lah I suka nak buat benda2 macam ni🙂.

IMG_3724

Half I tabur choc rice on it and the other half I tabur shredded coconut. Bila ramai students yang datang, The Little Misses normally cuma dapat makan 1 cupcake/muffin each but tadi tak ramai students, dapatlah diaorang makan 2 cakes each, hehehe….

While The Other Half pergi hantar them at the mosque, I duk rumah jadi budak baik, buat kerja rumah and sambil gentel2 tepung pulut buat benda ni. I also masak nasi goreng and jemput2 udang for lunch tadi! Terkejut semua orang bila I hidang makanan ‘berat’ for lunch, hahahahaha…..

IMG_3732 

Dah lama sangat tak makan buah melaka ni. Hari tu tengok Atie buat, terus terasa nak makan. And The Other Half and The Little Misses pun suka kuih ni, tu yang kalau bulan puasa, memang selalu sangat buat🙂.

(Sape yang berkenan kat pinggan ni, I beli kat 2nd hand shop, 50 cents aje you! Bukan antik pun rasanya, made in China aje, hehehe….)

And for dinner pulak, I ‘made’ chicken burger and wedges. Chicken burger and the wedges tu kedai mari, frozen punya. I cuma tinggal masak sikit aje🙂.

IMG_3743

Sejak dah mula sejuk ni, The Other Half tak pandang pun his BBQ…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: