>The shortest day of the year.

>

Hari ni sambung balik puasa ganti yang terbantut last week. And today is Winter solstice here in the Southern Hemisphere which is the shortest day in the year. So, kiranya puasa I hari ni yang paling terpendek lah kan. Subuh masuk pukul 5.42 am and Maghrib tadi pukul 5.20 petang. I puasa 12 jam lah hari ni, macam tak pendek aje kan! Kalau puasa 8 jam gitu, barulah pendek namanya kan, hahahaha….

But puasa hari ni I tak mengidam nak makan apa2 sangat sebab semalam dah makan buah melaka kan😉. Esok I nak puasa lagi, InsyaAllah, and maybe I’ll make some nice kuih melayu esok🙂. Tadi, since ada leftovers choc muffins from last week yang I peram dalam fridge, I changed the muffins into choc raisin balls. Recipe dia I dapat from here but kat recipe tu guna rum which I tukar ke fresh orang juice. I selalu jugak buat choc balls ni masa Christmas but guna a different recipe. The Little Misses like them but for me they are a bit too rich. Kiranya makan 1 at a time lah🙂.

IMG_3747

IMG_3749

Some salut dengan purple 100’s&1000’s and some salut dengan choc rice🙂. Manalah budak2 tu tak meleleh air liur kan, hehehe….

Kalau bagi choc balls ni as gifts, bungkus cantik2 sure people will like it kan🙂. Nanti kita buat masa Raya ye, hehehe….

As for dinner pulak, I made meatballs and spinach fettucine. Dah lama jugak tak makan pasta ni, selalunya we’ll have it at least once a week. I guess last week, we all banyak makan nasi kot tu yang tak tersempat nak makan pasta.

IMG_3754 

Meatballs in pasta sauce and spinach fettucine.

IMG_3755

Makan dengan freshly grated parmesan and ground pepper, memang sedap kan🙂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: