>Dah boleh Raya lah ;-)

>

The Other Half: Can I eat that?

Me: No, that’s the ceramic pie weights!

The Other Half: Oh! I thought that’s the big sago balls, waiting to be cooked.

Me: Do’h!

Miss 11: What’s that? Can we eat that?

Me: No! Unless you want to break your teeth. They are ceramic weights and inedible.

Miss 11: Oh! I thought it’s sweets.

Hish!!!! Aduhai keluarga ku, apasal lah kamu berminat sangat nak makan ceramic balls tu.

Just because I put them in a bowl (while awaiting its storing place) doesn’t mean they are edible! Banyak lagi benda yang boleh di makan kat rumah ni, itu jugak yang menarik perhatian kamu ye. hikhikhik…..

Hari ni last day I puasa ganti so esok boleh sambut Raya, yeay…..

Ingat konon2nya nak lah masak something special for a buka puasa treat. Tapi disebabkan kesuntukan masa malas, tadi berbuka dengan secawan kopi dan biskut manis kering aje, hahahahaha…. Padahal dalam fikiran, macam2 yang nak dibuat, tapi montot liat betul nak bergerak masuk dapur tu, hikhikhik….

But I made mee goreng mamak for dinner (my choice) and ayam goreng berempah. I ikut recipe Carol Selvarajah tapi takde kot macam mee mamak rupanya. But who cares kan as long as rasa sedap🙂.

IMG_3780

Ayam goreng I pun dah ada terikut2 sikit rupa mamak sebab I tinggal pergi solat tadi so ter geseng lah sikit. Kira ngam lah dia nak berkawan dengan mee goreng mamak tu kan, hehehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: