>-0.6°C

>

You think the other day was cold? It was even colder this morning! It got down to –0.6°C pagi tadi. Patutlah punya susah nak keluar dari underneath the doona, rupa2 nya memang ada sebab2 yang musabab. But it got to a warm 17°C by mid afternoon which was marvellous.

On Friday morning masa nak hantar The Little Misses to school, we saw frost on the ground everywhere. Punyalah jakun and excited sungguh tengok the frost tu. Ye lah, kita orang ni duk Perth yang terkenal dengan its mild weather so bila jumpa frost, kira memang something spectacular lah kan, Sampai masuk dalam 6 o’clock news lagi, hikhikhik…..

The Other Half lagi lah a bit more ‘jakun’ even though he came from the land of snow😉. Siap dia pergi pegang the frost on the ground tu while walking towards the bus stop. He told me that he just wanted to make sure that it was really frost on the ground and not him imagining it. I guess kalau frost, his fingers will be wet lah🙂.

I ingat lagi when my Mak and Abah came here during Winter time a few years back. And my Abah wanted to go to the Saturday fresh fish and vege market pagi2 buta tu because it opens at 6 in the morning. And I lah yang ditugaskan jadi dreber dia (after a tossing of coin!). And it just so happened to be the coldest morning ever recorded for a very long time in Perth. Punyalah Abah I pakai baju berlapis2 dengan parka and siap dgn beanie and gloves semua. Itu pun dia masih terketar2 gak lah. Pastu asik cakap, “sejuk jugak ye Perth ni tapi takde salji pulak nya.”… hikhikhik….. Nasib baik anak dia ni tak duk kat Finland sana, mau nya dia tak kan datang langsung melawat masa Winter, hehehe….

My Mak kat rumah masa pagi2 tu cuba buat donuts tapi tak naik2 the dough sbb sejuk sangat. Terpaksalah dia masukkan dlm oven sekejap nak bagi naik🙂.

P6176851

Ini lah rupa my Abah pagi tu, hahahaha…. Dah nak dekat2 rupa an Inuit aje kan😀.

Malam ni I made nasi briyani with beef kofta curry, cucumber raita, grilled terung and poppadum. Kofta curry paste tu I guna yang ready made aje tapi meatballs tu buat sendiri lah. Cuma letak diced onion, garlic, ginger, garam masala and salt aje in the beef mince.

IMG_3809

 

IMG_3807

And for dessert pulak I buat kuih ni….

IMG_3800

Cubalah teka kuih apa ni, hehehehehe…..

IMG_3799

Hah, ini rupa dia dari dekat. Ada macam rupa apa ye? Miss 11 nampak kuih ni terus cakap, “Yumm…jelly!” Kesian minah tu tertipu🙂.

.

.

.

.

.

Nama Mat Saleh dia ‘Coconut Sago’. Nama melayu dia ‘Kuih Sagu’🙂. Tapi I buat dalam acuan kecik2 and then instead of golek2 kan kuih lembik ni dlm kelapa, I just tabur aje kelapa on it. Sama aje rasanya and lagi tak leceh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: