>Let’s make sushi roll

>

Nak tergelak betul lah semalam, The Little Misses spent their whole free time looking at the catalogues! And all the conversations they had revolved around toys, toys and more toys! The Other Half sampai tak larat and really wanted to hide the d**n catalogues away for good, hahahahahaha. I had to beg Miss 6, “can we just watch tv tonite without anyone mentioning anything about toys.”😀. But pagi tadi dalam kereta, they started talking about toys again! Ahhhhhhhhhh!!!!!!!!

Malam ni I tak nak cerita panjang but I’m just going to put loads of photos of me making makisushi. I tak pandai sangat buat sushi roll ni (memang tak pass lah nak kerja at Sushi King, hehehehe). But boleh lah setakat nak makan sendiri. I lagi suka buat sendiri sushi ni sebab boleh letak any fillings I like and then murah giler🙂.

First of all, kena sediakan all the things necessary to make makisushi.

IMG_3835

the nori, the fillings, the rice and the bamboo mat.

Then, letak the nori on the bamboo mat and letak the cooked rice on it. Berapa banyak rice you nak letak depends whether you want you sushi roll to be thick or thin.

IMG_3843

Then, boleh lah letak segala macam inti yang best2 atas nasi tu. I selalunya cuma letak raw cucumber and raw carrot and smoked salmon or chicken or crabstick or ommelette. I guna grilled marinated chicken breast kat photo below.

IMG_3841

Lepas tu, baru lah sessi gulung menggulung boleh di jalan kan…

IMG_3846 

IMG_3847

Mula2 menggulung tu, make sure gulung ketat2 and bagi mampat (kalau tak ketat, terburai lah nanti segala isi tok nenek dalam tu). Macam ikat kain batik lah kan, kena ikat ketat2🙂).

IMG_3848

Lepas tu terus kan menggulung, tapi jangan gulung bamboo mat tu sekali. Bamboo mat tu cuma untuk bagi panduan awal2 masa nak gulung tu aje.

IMG_3850

Dah siap di gulung, boleh lah di potong lepas tu…

Terima kasih to the photographer🙂. Pandai dia ambik angle gambar bini dia so cuma nampak jari jemari I yang halus mulus aje, hehehehe…

IMG_3854

Tengoklah inti I tu, still tak pass lagi, ada yang in the middle but banyak yang tak right smack in the middle, hehehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: